Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in "Arap- İslam Bilimleri Tarihi" eserlerinin tanıtımında yaptığı konuşmada, geçmişi ve geleceğini okumaktan haz alan bir kuşak yetiştirmek istediklerini ve müfredatta yapacakları bazı revizyonların içerisinde Prof. Dr. Sezgin'in de yer alacağını söyledi. Tekin, Bilim Tarihi lisans programlarından mezun olanların bu dersleri verebilmesiyle ilgili Talim ve Terbiye Kurulunun 9 numaralı kararında değişiklik yapmayı planladıklarını da belirtti.
Bakan Tekin 28 Şubat'ın eğitimde büyük tahribat verdiğini ve darbelerin akademiye ve bilimsel çalışmalara çok ciddi etkilerinin olduğunu söyledi. Fuat Sezgin'in de 27 Mayıs darbesini desteklemediği için üniversitelerden ihraç edilen "147"ler arasında olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Fuat Sezgin'in "Arap-İslam Bilimler Tarihi" isimli 17 ciltlik eserinin Almancadan Türkçeye çevirisi, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından yapıldı.
Geçmişi ve geleceği okumaktan haz alan, onur duyan bir kuşak yetiştirmek istediklerini belirten Tekin bu sebeple müfredatta bazı revizyonlar yapmayı planladıklarını anlattı. "Bu revizyonda Prof. Dr. Fuat Sezgin'in de yer almasını istiyoruz" diyen Tekin, Sezgin'in eserlerinin bu konuda yol gösterici olduğunu söyledi.
TALİM VE TERBİYE KURULU
Tekin, lisans programlarında Bilim Tarihi derslerini kimin okutacağına ilişkin bir tartışmanın da olduğunu ve bu dersleri vermek üzere Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığıyla görüştüklerini söyledi.
Tekin, Bilim Tarihi lisans programlarından mezun olanların bu dersleri verebilmesiyle ilgili Talim ve Terbiye Kurulunun 9 numaralı kararında değişiklik yapmayı planladıklarını da belirtti.
Talim Terbiye Kurulu’nun daha önce yayımladığı tarih dersleri taslağında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın yer almaması tepki çekmiş, eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, 'Atatürk 'yerinde, gereğince ve anlamınca' var' ifadelerini kullanmıştı.