Bakan Kurum: Bu Temmuz, son 53 yılın en sıcak ayı oldu

Bakan Kurum: Bu Temmuz, son 53 yılın en sıcak ayı oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak, 2024 Temmuz'unun son 53 yılın en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip olduğunu duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, meteorolojik veriler ışığında Temmuz ayının son 53 yılın en yüksek sıcaklık değerlerini kaydettiğini açıkladı. Bakan Kurum, yaşanan bu sıcaklıkların iklim değişikliği ve çevresel faktörlerin etkisiyle arttığını belirterek, vatandaşları sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SON 53 YILIN EN SICAK TEMMUZ AYINI YAŞADIK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre son 53 yılın en sıcak Temmuz ayını yaşadık. En yüksek sıcaklık 45.9 derece ile Cizre’de, en düşük sıcaklık 5.2 derece ile Erzurum’da tespit edildi.

Önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren de hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. Bu nedenle vatandaşlarımızdan daha tedbirli olmalarını rica ediyorum" dedi.

9855149.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN