Bakan Fidan, Blinken ile görüştü

Bakan Fidan, Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Gazze'de yaşanan insani dram ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken ile telefonda görüştü. Fidan, Gazze’nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı. Fidan, görüşmede, bilhassa Gazze’nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi. Görüşmede, Lübnan’daki son gelişmeler de değerlendirilirken Fidan, savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurguladı. Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze’de ateşkesin ilan edilmesi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini kaydetti.

Görüşmede, Ukrayna’daki son durum da ele alındı. Ayrıca Blinken, dün Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle baş sağlığı diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN