Bahçeli'nin açıklamalarına CHP'den ilk tepki: Öcalan için af istedi

Bahçeli'nin açıklamalarına CHP'den ilk tepki: Öcalan için af istedi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" sözlerine tepki gösterdi. Emir, "Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, "Terörist başı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" sözlerine CHP'den ilk tepki geldi.

'BAHÇELİ, ABDULLAH ÖCALAN İÇİN AF İSTEDİ'

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, Sözcü'ye yaptığı değerlendirmede, "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta PKK'ya seslensin demişti. Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Daha sonra tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir." dedi.

''İMRALI CANİSİ' DEDİĞİ KİŞİDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR'

Bahçeli'nin umut hakkı için de yasal düzenleme istediğini ifade eden Emir, "Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Biz barıştan yana huzurdan yana her türlü mücadeleyi verir, yanında oluruz. Bunun çözüm yeri TBMM'dir. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişi, özel bir düzenlemeyle Meclis'te konuşsun demiyoruz, biz barış istiyoruz. Bu konuyu sadece milletin temsilcileri konuşur. Bunca şehidin kanın ana sorumlularından birinin Meclis'te konuşmasını kastetmiyoruz." ifadelerini kullandı.

'ÇÖZÜMÜ İMRALI DEĞİL'

Barıştan yana tutumun doğru ama çözüm adresinin İmralı gösterilmesinin yanlış olduğunu belirten Emir, "Bunun çözümü İmralı değildir. Sayın Bahçeli ve siyaseti 'U' dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşidi. İmralı canisi derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?" diye konuştu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Terörist başının tecridi kaldırılsın talebi geliyor. Tecridi kaldırılsın ve çıksın TBMM'de grup toplantısında konuşsun ve terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin. Ve bu terör ülke gündeminden tamamen çıksın.

Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın.

Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN