Bahar ve Nihal Candan'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Bahar ve Nihal Candan'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından dolayı haklarında başlatılan soruşturma kapsamında 4 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkacak. Bahar Candan için 14 ila 44 yıl, Nihal Candan için ise 8 ila 24 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yürütülen bir soruşturma, sosyal medya fenomeni Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılanacağını ortaya koydu. İddianame, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış ve Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

MAHKEME 4 EYLÜL'DE

Mahkeme heyeti, davanın ilk duruşmasını 4 Eylül tarihinde Küçükçekmece Adliyesi'nde görüleceği kararını vermiştir.

İddianameye göre, suç örgütünün elebaşları olarak belirlenen Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun liderliğindeki şebeke, dolandırıcılık ve tefecilik yoluyla gelir elde etmek amacıyla kurulmuş. Örgüt üyeleri, "Sazan Sarmalı" olarak adlandırılan dolandırıcılık yöntemini kullanarak suç dünyasında faaliyet gösterişler. İddianamede yer alan bilgilere göre, Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek de bu örgüt içinde aktif roller üstlendiler.

Alisya Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Gülnihal Çiçek için aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede belirtilen diğer 20 sanık hakkında da farklı suçlardan ve suç oranlarına göre hapis cezaları talep ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN