Babacan'dan yeni grup çağrısı: Gelin bir olalım

Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Babacan, "Birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis'ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz" dedi. Babacan, Meclis'te yeni, güçlü bir grup oluşturma hedeflerinin olduğunu belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Birleşme veya grup kurma çalışmaları devam ediyor. Ancak bu grubun yalnızca Meclis’te kalmaması, diğer siyasi partilerle de işbirliği yaparak daha güçlü bir alternatif oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Babacan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dinamiklerine dair değerlendirmelerde bulunarak, DEVA Partisi'nin rolüne dair görüşlerini paylaştı.

Türkiye'de toplumsal dinamiklerin son seçimlerden sonra giderek yoğunlaştığını ifade eden Babacan, şunları söyledi:

"AK Parti'ye geçmişte destek vermiş ancak şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den memnun olmayan, dindar ve muhafazakar milyonlarca vatandaşımız var. Aynı şekilde, rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın dönemlerini olumlu hatırlayan ve merkez sağda benzer bir hareketlenme olup olmayacağını takip eden geniş bir kitle mevcut. Ayrıca, mevcut siyasi düzeni reddeden ve yeni arayışlar içinde olan gençler de var."

"DEVA PARTİSİ DOĞRU ADRES"

Babacan, DEVA Partisi'nin bu gruplar için doğru adres olduğunun altını çizdi: "DEVA Partisi olarak, hem AK Parti'den memnun olmayan dindar vatandaşlarımız, hem merkez sağda yeni bir arayış içinde olan seçmenlerimiz, hem de gençler için doğru adres olduğumuzu sürekli vurguluyoruz."

Son olarak, Türkiye için birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Babacan, "Bu ülkeyi seven, Cumhuriyetimizin değerlerine inanan herkesin daha yakın ve bir arada olması lazım. Şu anda Türkiye için birlik ve beraberlik zamanı. Hep birlikte, hem siyasi hem de Meclis'te daha büyük bir dayanışma ile ülkenin sorunlarını çözmek için çalışmalıyız. DEVA Partisi olarak bu süreçte hazırız, ama vatandaşımızın desteği ve ikna olması çok önemli" şeklinde konuştu.

Babacan, Türkiye'yi sarsan Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Babacan, 21 Ağustos’tan bu yana süreci yakından takip ettiklerini, suçluların en ağır ceza ile yargılanması gerektiğini kaydetti.

'KISA SÜRE İÇERİSİNDE AYDINLIĞA KAVUŞACAĞINA İNANIYORUM'

Narin olayıyla ilgili olarak Türkiye'nin önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Babacan, "Baro başta olmak üzere sivil inisiyatif konuyu takip ediyor; kolluk kuvvetleri, yargının meseleye adil bir şekilde yaklaştığını görüyorum. Bazen ülkemizde bu gibi durumlarda ‘birileri korunuyor mu?’ diye soru işaretleri oluyor ama bu kez öyle değil; kısa süre içerisinde aydınlığa kavuşacağına inanıyorum." dedi.

'BAŞKA NARİNLERİ KAYBETMEMEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR İMTİHAN'

Narin'in bir aile değil insanlık meselesi olduğu söyleyen Babacan, "Bunu aşmamız lazım. Bir evladımızı kaybettik. Suçluların bulunup en ağır ceza ile karşı karşıya kalması gerekmektedir. Başka Narinleri kaybetmememiz için büyük bir imtihan olacak ülkemiz için.” değerlenmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN