ATV hayali kuruyordu! Emekliye kopya site şoku

ATV hayali kuruyordu! Emekliye kopya site şoku

İnternetten ATV almak isteyen Metin Meşe (58), kendini diş hekimi olarak tanıtan kişilerin yaptığı bir ilan sitesinin bire bir kopyası siteden ATV almak istedi. Emekli Meşe 27 bin lira dolandırıldı.

Neredeyse hemen her gün 81 ilden dolandırıcılık haberleri gelmeye devam ediyor. Adres bu sefer Tokat. 5 Ağustos’ta İstanbul'dan memleketi Erbaa, Karaağaç köyüne giden 2 çocuk babası emekli Metin Meşe, köyde olduğu zamanlarda kullanmak için ATV almak istedi. İnternetteki ilanlara bakan Meşe, sosyal medya platformundaki ilanın sahibine mesaj atıp ATV'yi almak istediğini söyledi.

Kendisini diş hekimi gibi tanıtan dolandırıcılar, Meşe'nin güvenini kazanmak için yapılan ödemenin mal teslim alınıncaya kadar havuzda bekletildiğini söyledi. Metin Meşe'yi popüler bir ilan sitesinin arayüzünü kullanarak oluşturdukları sahte internet sitesine yönlendiren dolandırıcılar, ödeme dekontunu sisteme yüklemesini istedi.

77777.jpg

TELEFONLARA CEVAP ALAMAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Siparişinin kargosunun yapılacağını belirten şüpheliler, ürün eline ulaştığında da onay vermezse parasının iade edileceğini öne sürdü. Para transferinin ardından telefonlara cevap alamayan Meşe dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.

Öte yandan, yetkililer vatandaşları emin olmadıkları internet sitelerinden alışveriş yapmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN