Dolandırıcılar yine 'pes' dedirtti: İnternet bankacılığı kullanmıyorum...

Dolandırıcılar yine 'pes' dedirtti: İnternet bankacılığı kullanmıyorum...

Elazığ'da yaşayan 60 yaşında bir çiftçi, dolandırıcıların kurbanı oldu. 'İnternet bankacılığı kullanmıyorum...' diyen M.N. isimli vatandaş, haberi olmadan 430 bin TL borçlandırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olay, M.N.'nin TARSİM işlemleri için açtığı bankadaki hesabına dolandırıcılar tarafından izinsiz bir mobil bankacılık hesabı açılmasıyla başladı.

430 BİN TL ÇEKTİLER

Dolandırıcılar, çiftçilik ile geçimini sağlayan 4 çocuk sahibi M.N.'nin açtığı bu hesap üzerinden yüksek tutarlı krediler çekerek parayı başka hesaplara aktardı. Yapılan ilk incelemenin ardından M.N.'nin hesabından 430 bin lira çekildiği anlaşıldı.

'İNTERNET BANKACILIĞIM YOK'

Mağdur, akıllı telefon kullanmadığı için durumu fark edemedi. Banka yetkililerine başvuran M.N., savcılığa da suç duyurusunda bulundu. İnternet bankacılığı olmadığını ve telefondan anlamadığını söyleyen mağdur M.N. "Kayısıları sigorta yaptırdım. Benim bankalarla hiçbir işim yoktu. Başka bir telefondan benim mobil bankacılığım açmışlar. Ardından yapacaklarını yapmışlar. Açtıkları telefon başka benimkisi başka bir marka. Banka nasıl buna müsaade ediyor. Aynı telefon değil, uyuşmuyor 430 bin lira beni borç altına soktular. Benim huzurum kaçtı." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, bankaların müşteri bilgilerini daha iyi korumaları ve dolandırıcılık girişimlerine karşı daha etkin önlemler almaları gerektiğini hatırlatıyor. Bu tür olayların önüne geçmek için vatandaşların özellikle yaşlıların finansal okuryazarlıklarının artırılması gerektiği de sık sık gündeme geliyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN