Arsa payı karşılığında ev alacaklar dikkat! Sakın bu hataya düşmeyin! İmza atanın başı yanıyor

Arsa payı karşılığında ev alacaklar dikkat! Sakın bu hataya düşmeyin! İmza atanın başı yanıyor

Arsa payı karşılığında ev sahibi olmak isteyenlere uyarılar ATEM Başkanı Hakan Akçam’dan geldi. Arsa payı ile alınan hisselerdeki risklerin fazla olduğunu belirten Akçam, kesinlikle imza atılmamalı diyerek uyardı.

Ev sahibi olma hayali bulunan birçok vatandaş arsa payı karşılığında ev almayı düşünüyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Hakan Akçam, Arsa payı karşılığında alınan hisselerdeki risk payının fazla olduğunu belirterek tarihi sözlü olarak ifade edilen hiçbir sözleşmeye imza atılmaması gerektiğinde altını çizdi. Sözleşme yapılırken tapu ve kat karşılığı sözleşme yapılmasına dikkat çeken Akçam, vatandaşları tek tek uyardı.

SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN

Fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları endişelendirirken ev sahibi olma hayali bulunan vatandaşlarda yeni konut arayışına devam ediyor. Arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak Arsa payı karşılığında ev sahibi olmaya çalıştığını belirten Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, arsa payı ile alınan hisselerdeki risklerin fazla olduğuna dikkat çekti. Vatandaşların konut alayım derken evdeki bulgurdan olmaması gerektiğini vurgulayan Akçam, vekaletnamelerin çok dikkatli okunması gerektiğine dikkat çekti.

EV SAHİBİ OLURKEN ELİNİZDEKİNDEN OLMAYIN

Sektöründe her gün yeni bir fiyat artışı yaşanırken vatandaşlar da ev alabilmek için farklı yöntemleri tercih ediyor. Türkiye ve KKTC'de arsa sahibi olanlar müteahhit firmalarla anlaşma sağlayarak arsa payı karşılığında ev sahibi olmaya çalışmaktadır. Arsa payı ile alınan hisselerdeki risklerin çok fazla olduğu belirtilirken teslim tarihi sözlü olarak ifade edilen hiçbir sözleşmeye de imza atılmaması gerektiğinin altı çizildi.

ev-sahibi-kiraci.jpg

KAT KARŞILIĞI SÖZLEŞME YAPILMALI

Sözleşmeye imza atarken tapu ve kat karşılığı sözleşme yapılmasının önemli olduğunu dile getiren Akçam, bu duruma kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ucu açık hiçbir şeye sözlü veya yazılı olarak İtimat edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Akçam, bu süreçte bir hukukçudan destek alınması gerektiğini de vurguladı.

tapu.jpg

Tapunun mutlaka aranması gerektiği belirtilirken köklü firmaların öncelikli tercih edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi. Daire getirili arsaları almak isteyen vatandaşların imzaladıkları sözleşmeleri çok dikkatli bir şekilde kontrol etmesi gerekmektedir.

TÜM ORANLAR ARAŞTIRILMALI

Müteahhit ya da yüklenici arsa sahibi paylaşımındaki oranın artması durumunda kendi paylarını düşecek daire payının da artması gerekmektedir. Bu kapsamda müteahhit ya da Yüklenici alacak daire sayısı ve oranı yükselirken bu nedenden dolayı verilen vekaletnamelerdeki mutlak proje konut veya sözleşmeden kaynaklanan tüm oran artışlarının da “yükselen oranda ortak olması” ibaresinin kesinlikle bulunması gerekmektedir.

tapu-2.jpg

Firmalarla sorun yaşayan birçok kişi bulunduğuna dikkat çeken Hakan Akçam, “Birçok firma bu amaçla piyasada. Odamıza bu tür firmalarla sorun yaşayanlardan çok fazla şikâyet geliyor. Birçoğunun tutamayacağı sözler verdiklerine şahit oluyoruz. Bu tür firmalar hem vatandaşları mağdur ediyor, hem de bu şekilde organizasyonları yapan kişi veya firmalar sebepsiz bir zenginleşme yaşıyor.” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN