Arpa buğdayı bırakan bunu ekti! Alım garantili tek üretim: Özel makine ile hızlı hasat ediliyor, bahçede dalı bile kalmıyor

Arpa buğdayı bırakan bunu ekti! Alım garantili tek üretim: Özel makine ile hızlı hasat ediliyor, bahçede dalı bile kalmıyor

Kocaeli’nde arpa buğdayı bırakan bunu ekti. Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında ekilen ve alım garantili tek ürün olan ürünü eken çiftçinin keyfi epey yerinde…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ''Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi'' (TABİP) kapsamında, il genelinde biberiye bitkilerinin hasadına başlandı. Proje, katma değeri yüksek bitkilerin üretimini teşvik etmek ve çiftçilerin gelirini artırmak amacıyla dört yıl önce başlatıldı. İlk aşamada, 1140 dekar alana 5 milyon adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi dikildi.

BİBERİYEDE HASAT HEYECANI BAŞLADI

Bu yılın ilk biberiye hasadı, Kandıra ve Karamürsel ilçelerinde gerçekleştirilmeye başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasat işlemlerinde hem insan gücünü hem de özel olarak tasarlanıp üretilen römork yüklemeli tıbbi ve aromatik bitki hasat makinesini kullanıyor. Bu makine, bitkilere zarar vermeden hızlı ve verimli bir hasat süreci sağlıyor.

kocaeli-belediyesi-tabip-projesi-2.jpg

ARPA VE BUĞDAYI SÖKTÜ BİBERİYE EKTİ

Karamürsel İhsaniye Mahallesi'nde biberiye hasadı yapan çiftçi Enver Güzel, Büyükşehir Belediyesi'nin mazot ve gübre gibi tarımsal desteklerinden faydalandığını belirtti. Güzel, yaklaşık 15 dekarlık arazisine 28 bin biberiye fidesi ekti ve 6 bin 220 kilogram ürün elde etti. Biberiyenin veriminden oldukça memnun olduğunu ifade eden Güzel, "Daha önce arazime arpa ve buğday ektim, ancak TABİP ile 2021'de biberiye yetiştirmeye başladım. Şu an ikinci hasadımızı yapıyoruz. Sözleşmeli ve alım garantili projeden memnunum. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

kocaeli-belediyesi-tabip-projesi-1.jpg

TABİP PROJESİNİN ÖNEMİ

TABİP Projesi, Kocaeli bölgesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini artırarak yerel tarımı destekliyor. Proje, biberiye gibi yüksek katma değerli bitkilerin yetiştirilmesini teşvik ederek çiftçilerin ekonomik durumunu iyileştirmeyi hedefliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu destekler sayesinde, çiftçiler modern tarım teknikleriyle daha verimli ve karlı bir üretim süreci geçiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN