'Arkadaşımız öldürülmüş' diye polisi aradılar, gerçek sonradan ortaya çıktı

'Arkadaşımız öldürülmüş' diye polisi aradılar, gerçek sonradan ortaya çıktı

Adana'da Selahattin Ayan'ın arkadaşları Şükrü Çiçek ve Hıdır Üzel, "Arkadaşımız öldürülmüş" diyerek polis ihbarda bulundu. Polis ekiplerinin çalışması üzerine, cinayet silahı Ayan'ın arkadaşlarının otomobilinde ele geçirildi. Çiçek ve Üzel ifadelerinde, "Kanlar içinde görünce panikleyip polisi aradık. Tabancayı da otomobile götürdük." dedi.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesinde 16 Mart saat 02.00 sıralarında uyuşturucu madde bağımlısı olduğu öne sürülen Selahattin Ayan'ın (34) arkadaşları Şükrü Çiçek (31) ve Hıdır Üzel (27), Ayan'ın kaldığı apart dairesine gitti. Bir süre sonra panik içinde odadan ayrılan şüpheliler polisi arayarak arkadaşlarını odada tabancayla göğsünden vurulmuş halde bulduklarını söyledi.

Olay yerine intikal eden polis ve sağlık ekipleri, yaptığı kontrollerde Ayan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

CİNAYET SİLAHI ARAÇLARINDA ÇIKTI

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, apartın güvenlik kamerasına görüntülerinde, şüpheli arkadaşların olay saatinde odada olduğunu ve bir süre sonra odadan ayrılıp ihbarda bulunduğunu saptadı. Bu bilgiler ışığında Çiçek ve Üzel'in aracında arama yapan ekipler, Ayan'ın öldürüldüğü değerlendirilen ruhsatsız tabancayı ele geçirdi.

8897075.jpg

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI VAR

Gözaltına alınıp emniyete götürülen şüphelilerin 'Hırsızlık' ve 'Uyuşturucu kullanma' suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler, Ayan'ı öldürülmüş halde bulduklarını öne sürerek, "Odaya girdiğimizde yerde yüzüstü yatıyordu. Çevirdiğimizde kanlar içinde olduğunu görünce panikleyip, polisi aradık. Tabancayı da otomobile götürdük" savunması yaptı.

İşlemlerinin ardından 'Kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edilen Çiçek ile Üzel, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Tabanca ve şüphelilerin el swap izleri, incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN