Aracınızda lüzumsuz yere bunu açıyorsanız hemen kapatın! Çoğu kişi farkına varmıyor: 690 lira cezası var

Aracınızda lüzumsuz yere bunu açıyorsanız hemen kapatın! Çoğu kişi farkına varmıyor: 690 lira cezası var

Araç kullanırken bu hareketleri yapıyorsanız dikkatli olun! Birçok sürücü farkında olmadan tekrarlıyor lakin cezası olduğu nu bilmiyor. İşte detaylar…

Trafik esnasında can güvenliğinin sağlanması için sürücülere caydırıcı cezalar veriliyor. Bu cezaların kimisi açık ve net bir şekilde bilinirken bazıları ise ne yazık ki bilinmiyor. Araçtayken, trafik esnasında farkında olmadan yaptığınız bu hareketler cezalara yol açabiliyor. İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar…

yeni-proje-8.jpg

13 BİN 926 TL CEZA KESİLDİ

Sürücülerin farkında olmadan yaptığı hatalar cezalara neden oluyor! Özellikle sis farlarını gereksiz yere açmak, ciddi cezalara yol açabiliyor. Son olarak Bilecik'te Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden yapılan trafik denetimlerinde, sürücülere toplam 13 bin 926 TL trafik cezası kesildi. Bu cezaların arasında sis farlarını sisli havalar dışında yakmak da yer aldı.

Sis farlarını uygun olmayan koşullarda kullanmak, sürücülerin sıkça yaptığı bir hata. Denetimlerde sıkça tespit edilen bu ihmal, sürücü başına 690 TL ceza anlamına geliyor. Bilecik’te yapılan denetimlerde 5 sürücü bu ihlal nedeniyle ceza aldı.

yeni-proje-9.jpg

BU HAREKETLERE DİKKAT

Trafikte emniyet kemeri kullanmamak ve seyir halinde telefonla konuşmak gibi ihlallerin yanı sıra, özellikle gereksiz yere sis farı kullanımı nedeniyle pek çok sürücü farkında olmadan cezalarla karşılaşıyor. Uzmanlar, sis farlarının yalnızca sisli ve görüşün düşük olduğu hava koşullarında kullanılmasını öneriyor.

Cezadan kaçınmak için sis farlarını dikkatli kullanın ve bu detayı ihmal etmeyin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN