Araç sahiplerine sevindiren haber: Ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz! Para isterlerse de ödeme yapmayın

Araç sahiplerine sevindiren haber: Ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz! Para isterlerse de ödeme yapmayın

Tüketici haklarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Aydın Ağaoğlu, bir AVM'nin otoparkında 3 saatten az kalmasına rağmen para istendi. Durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyan Aydın Ağaoğlu, "Ödeme yapmayın" uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaklaşık 1,5 yıl önce İstanbul Mecidiyeköy'deki bir alışveriş merkezinin (AVM) otoparkında 0-3 saatlik süreden kısa bir süre kalmasına rağmen ücret talep edilmesini Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı.

Otopark işletmesinin, "0-3 saat geçildi" şeklinde beyan vermesi üzerine, plaka tanıma sistemiyle giriş yapıldığı ve sunulan bir giriş-çıkış saati belirlenmediğini göz önünde bulunduran heyet, Aydın Ağaoğlu'nun başvurusunu reddetti.

İşletmeden sunulan belgelerde giriş-çıkış saati bulunmamasının tüketicinin kusuru olmadığını belirten Aydın Ağaoğlu, konuyu Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı.

Otoparkta yalnızca 1 saat kaldığını ve 2007 yılında alınan UKOME kararına göre usulsüz ücret istendiğini belirten Aydın Ağaoğlu'na 20 TL'lik ücretin iade edilmesine karar verildi. Mecidiyeköy'deki AVM'nin ise ücret tarifesini sürdürdüğü öğrenildi.

"ÖDEME YAPMAYIN" DİYE UYARDI

Daha önce Ulaştırma Koordinasyon Merkezleri'nin (UKOME) '0-3 saat ücretsiz' kararını uygulamayan iki işletmeye karşı da hukuki mücadelesini kazanan Aydın Ağaoğlu, otoparklarda giriş çıkış saatlerinin ibraz edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aydın Ağaoğlu, "Aynı işletmenin Ataşehir'deki AVM otoparkıyla de mücadele verdim ve orası 0-3 saat ücretsiz oldu. Yine, Ümraniye'deki farklı bir AVM'nin otoparkıyla aynı mücadeleyi verdim ve 0-3 saati ücretsiz hale getirdiler. İşletmeye sizinle de mücadele vereceğim deyip 20 lirayı kabul etmedim" dedi.

UKOME tarafından 2007 yılında alınan 0-3 saat ücretsiz kuralının bazı AVM'lerde hala uygulanmadığına değinen Aydın Ağaoğlu, tüketicileri bu saat aralıklarında ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Otopark plaka tanıma sistemlerindeki soruna da değinen Aydın Ağaoğlu, tüketicinin fazla ücret ödememesi ve keyfi uygulamalar olmaması adına işletmeler tarafından giriş ve çıkış saatinin ibraz edilmesinin önemini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN