AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşı tutarını belirledi! Asgari ücretle eşitlenecek mi? İşte yanıtı...

AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşı tutarını belirledi! Asgari ücretle eşitlenecek mi? İşte yanıtı...

En düşük emekli maaşını 10 bin TL'nin üzerine çıkarmak için hazırlığını tamamlayan AK Partili isimlerin belirlediği tutar ortaya çıktı. İşte, en düşük emekli maaşı zammında son durum...

AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için harekete geçti. En düşük 10 bin TL olan emekli maaşının en az 12 bin TL olacak şekilde yeni bir hazırlık yapılıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin TL maaş alıyor. AK Parti'nin ilk formülü en düşük emekli maaşını 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkarmak. 6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı alanlar yüzde 24,73'lük zamdan yararlanamıyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre, kök maaş üzerinden yapılan zam oranının en düşük emekli maaşı alanların emekli maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle AK Parti harekete geçti.

AK Parti yönetimi hafta içinde en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL olmasıyla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onay vermesi halinde çalışma ivedilikle Meclis gündemine taşınacak ve temmuz ayı içinde de TBMM'de kabul edilecek. AK Parti kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli maaşı ilgili mali rapor da istedi.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Yapılacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı maliyetinin ne olacağına ilişkin raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının emekli yılı olacağını açıklamıştı.

25 Ocak 2024 tarihinde en düşük emekli aylığı 10 bin TL olmuştu. Günümüz şartlarına yansıyan reel ekonomide büyükşehirlerde bu tutara kiralık ev bulmak bile mümkün değil. Zamlı en düşük emekli maaşı, ara zam yapılmamasına karşın 17 bin 2 TL'lik asgari ücretin yine altında kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN