Adıyaman’da gece başlayan yangın devam ediyor

Adıyaman’da gece başlayan yangın devam ediyor

Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki dağlık alanda yangın çıktı. Yangına ekipler hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Yangın, Saraycık köyü kırsalında gece geç saatlerde başladı ve nedeni henüz bilinmiyor. Kısa sürede yayılan yangını fark edenler durumu yetkililere bildirdi.

İhbarın ardından bölgeye sevk edilen ekipler yangına müdahale etti. Diyarbakır ve Hatay'dan gelen üç helikopter de havadan destek sağladı. Bölge halkının da destek verdiği söndürme çalışmalarıyla yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Adıyaman Valisi Osman Varol, yangında şu ana kadar 350 dönümlük örtü alanının yandığını belirtti.

Vali Varol, yangının birkaç kez söndürülüp yeniden başladığını ve herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini söyledi. Gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Varol, "Ot örtüsünden ve meşe ağaçlarından oluşan alanda yangın tamamen kontrol altındadır. Kısa zamanda tamamen söndürülmesini bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN