Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, adli psikiyatri hastanesine sevk edildi

Eski Bakan Abdüllatif Şener'in psikolojik sorunları olduğu iddia edilen oğlu Bedirhan Şener'in, anneannesi Leyla Çetiner'i öldürmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Komşuları yaşananları anlatırken Bedirhan Şener, cezai ehliyetinin tespiti için yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesine sevk edildi.

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesi'nde, eski bakan Abdüllatif Şener’in evinde, kayınvalidesi Leyla Çetiner'in (80) Şener'in oğlu Bedirhan Şener tarafından öldürülmesine ilişkin olayın detayları ortaya çıktı.

DÖRT EL SİLAH SESİ DUYULDU

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bedirhan Şener, henüz belirlenemeyen bir nedenle anneannesi Leyla Çetiner ile tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine, evde bulunan Abdüllatif Şener ve eşi Berrin Şener, polise haber vermek için dışarı çıktıkları sırada evden dört el silah sesi duyuldu.

9768416.jpg

ŞENER GÖZALTINA ALINDI

Şener’in ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polisler Bedirhan Şener'i gözaltına aldı.

ÇETİNER HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık ekipleri, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Çetiner’e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, yaşlı kadını özel bir hastaneye kaldırdı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Leyla Çetiner kurtarılamadı.

9768417.jpg

MUHTAR O ANLARI ANLATTI

Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç, olayla ilgili olarak, "Azam aradı beni, mahalleden silah sesi geldiğini ve ambulansların, polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Hemen geldim olay yerine. Polislerden ve mahalledeki insanlardan öğrendiğim kadarıyla Abdüllatif Şener'in oğlu olduğu. 4 el ateş edildiği söyleniyor. Yaralının hastaneye gittiği ve orada vefat ettiğini öğrendim." dedi.

9768418.jpg

KOMŞU: BİR KADIN 'ANNEMİ VURDULAR' DİYE BAĞIRDI

İsmini vermek istemeyen ve ailenin yan binasında oturan bir komşu, olay öncesinde tartışma sesi duymadığını belirterek, "Komşularıyım, yan binada oturuyorum. 4 el silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir kadın (Şener'in eşi Berrin Şener) 'annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direk kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik." diye konuştu.

9768728.jpg

'KARŞISINDAKİNİN ANNEANNESİ OLDUĞUNU BİLMEDEN ATEŞ ETMİŞ'

Olaya ilişkin Sözcü gazetesine konuşan Abdüllatif Şener, "Psikolojik sorunları olan oğlum, karşısındaki kişinin anneannesinin olduğunu bile bilmeden ateş etmiş. Çok üzgünüz. Vahim bir olay. Oğlumun, annesini öldürdüğü iddiaları doğru değil." dedi.

PSİKİYATRİ HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Nezarethanede adli tıp doktoru muayenesinden geçen Bedirhan Şener'in, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek, 3 hafta süreyle gözetim altına alınmasına karar verildi.

Şener hakkındaki gözetim süresinin uzatılıp uzatılmayacağına raporun hazırlanmasının ardından karar verilecek.

İfadesi alınamayan Bedirhan Şener'in ev aramasında çok sayıda psikiyatri ilacı bulunduğu, olayla ilgili cinayet davasının açılacağı, rahatsızlığının tedavi edilebilir düzeyde olması halinde hakkındaki hükmün tutuklamaya çevrilerek cezaevine gönderileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN