8 bin TL kirada oturup çıkmadığı binada meğer kendi evi varmış! Bakın kendi dairesini kaç paraya kiraya vermiş...

8 bin TL kirada oturup çıkmadığı binada meğer kendi evi varmış! Bakın kendi dairesini kaç paraya kiraya vermiş...

Satın aldığı dairede 8 bin liraya oturan kiracıyı çıkarmak isteyen yeni ev sahibi, kiracısının aynı binada dairesinin olduğunu ve yüksek meblağdan kiraya verdiğini öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

İstanbul'un Şişli ilçesinde 2023 Ocak ayında U.C., Şişli Plaza'da işyeri olarak kullanmak üzere kendisine bir daire satın aldı. Dairede bulunan kiracı Nükhet Gürsoy, 8 bin TL kira öderken çıkmak için 120 bin TL talep etti. Yeni ev sahibi U.C., bunu kabul etmesine rağmen daha sonra kiracı vazgeçti.

8 BİN TL KİRAYA OTURDUĞU BİNADA 3 BİN DOLAR KİRA ALIYORMUŞ

Sabah'tan Oğuzhan Uysal'ın haberine göre, ihtar süresinin dolmasını bekleyen avukat, dairenin tahliyesi için İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Dava devam ederken kiracının aynı binada dairesi olduğu ve 3 bin dolar karşılığı bu dairesini kiraya verdiği ortaya çıktı. Uzun süren kira tahliye davası nedeniyle U.C.'ye her ay 60 bin TL kira maliyeti olurken kiracı da geçen 20 aylık sürede yaklaşık 1,5 milyon TL gelir elde etti.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında kiracıya kötü haber geldi. Mahkeme yeni ev sahibinin ihtiyacı nedeniyle kiracının tahliyesine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN