50 yıl önceki gibi kuyruk ülkesi olduk: Vatandaş günü kurtarmaya çalışıyor

Et fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, dar gelirli vatandaş için kırmızı et tüketmek hayal oldu. İftar sofrasına et yemeği koymak isteyen vatandaşlar Ankara'da Başkent Market'in önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, uygulama ile 15 günde toplam 81 ton 854 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı yapıldığı belirtildi. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar ise, "Eti dışarıdan daha pahalıya satın alacaktık, günü kurtarmış oluyoruz” dedi.

Türkiye'de cep yakan fiyatlar nedeniyle ucuz et almak isteyen dar gelirli vatandaşlar uzun kuyruklarda sıra beklemek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, Ankara'da Başkent Market şubeleri ve Başkent Mobil Market otobüsleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayında başlatılan uygun fiyatlı et satışı uygulamasının ilk 15 gününde toplam 81 ton 854 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı gerçekleştirildiği belirtildi.

'GÜNÜ KURTARMIŞ OLUYORUZ'

Vatandaşta para yok diyerek artan fiyatlara tepki gösteren bir vatandaş, "Halk nerede uygun fiyatlı ürün varsa orayı tercih ediyor. Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden çok memnunuz." dedi.

ABB'nin uygun fiyatlı et uygulamasından memnun kalan vatandaş, "Eti dışarıdan daha pahalıya satın alacaktık, günü kurtarmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

7 farklı noktadaki Başkent Market şubesinde ve ilçe ilçe gezen Başkent Mobil Market uygulamasından memnun olan emekli bir vatandaş, "Emekliyim 11 bin lira maaşım var. Böyle hizmetler gelince de mecburen uygun fiyata et alıyoruz. Bu tür hizmetlerin devamlı olmasını isteriz." dedi.

İlk kez et almaya geldiğini belirten bir vatandaş ise, "Uygulamadan çok memnunum, fiyatlar dışarıya göre daha uygun. Benim için 100 TL, 200 TL çok iyi para çünkü çocuklarım var, bu uygulamanın sürekli olmasını diliyorum." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN