247 yangın 241'i kontrol altında: 9 şüpheli tutuklandı

247 yangın 241'i kontrol altında: 9 şüpheli tutuklandı

Türkiye, son günlerde yaşanan şiddetli orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda başlayan yangın, ekiplerin 62 buçuk saatlik yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Benzer şekilde, Bolu Göynük'teki yangın da 72 saat sonra söndürüldü. Karabük'teki yangın ise ekiplerin gece gündüz demeden çalışmasıyla kontrol altına alındı. Adalet Bakanı Tunç, çıkan yangınlarla ilgili 22 şüphelinin gözaltına alındığını ve 9'unun tutuklandığını açıkladı.

Türkiye, son günlerde yaşanan şiddetli orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Özellikle Ege ve Batı Anadolu bölgelerinde etkili olan yangınlar, büyük bir alarm zili çaldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı son açıklamada, yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti. Karabük'teki yangının tamamen söndürüldüğünü müjdeleyen Bakan, Manisa, İzmir ve Aydın'da ise soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Muğla Yatağan'da ise tedbir amaçlı olarak 3 köy boşaltıldı.

Ekiplerin yoğun çalışmaları sayesinde 247 yangından 241'i kontrol altına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınlarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve 22 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 9'unun tutuklandığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, yangından etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. İzmir ve Manisa'da çok sayıda bina ve bağımsız bölümün yangından zarar gördüğü belirtildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir'de bazı yolların yangın nedeniyle trafiğe kapalı olduğunu duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN