13 kişiyi dolandırıp ortadan kaybolmuşlardı! Gözlerinin yaşına bakmadılar: Fenomen çiftin cezası belli oldu

13 kişiyi dolandırıp ortadan kaybolmuşlardı! Gözlerinin yaşına bakmadılar: Fenomen çiftin cezası belli oldu

13 kişiyi milyonlarca lira dolandırarak ortadan kaybolmuşlardı! Gözlerinin yaşlarına bile bakılmadı! Fenomen çifte öyle bir ceza verildi ki...

İstanbul’da dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çifti ile birlikte 3 kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla ağır hapis cezası talebiyle dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınarak tutuklanan çift ve üçüncü şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı.

13 KİŞİYİ 3 MİLYON 17 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

150 milyonluk vurgun yapmışlardı! Tali çiftinin firarı çok uzun sürmedi: Ünlü çift yaka paça yakalandı

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Kıvanç ve Beril Talu çifti ile Ertan Koç isimli şahıs, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanacak. İddianamede, şüpheliler tarafından oluşturulan saadet zinciri aracılığıyla toplam 13 mağdurun yaklaşık 3 milyon 17 bin lira dolandırıldığı belirtildi.

PONZİ SİSTEMİYLE DOLANDIRICILIK İDDİASI

Kıvanç ve Beril Talu çifti tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi

İddianamede yer alan bilgilere göre, Kıvanç ve Beril Talu çifti, sosyal medya kanalları aracılığıyla kazandıkları güven ve sempatiyi kullanarak bir reklamcılık şirketi üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri yürüttü. Şüphelilerin, reklam organizasyonlarına ortaklık vaadiyle mağdurlardan para topladığı, ancak gerçekte herhangi bir reklam faaliyeti gerçekleştirmediği ve toplanan paraların yeni katılımcılardan gelen ödemelerle eski katılımcılara ödendiği iddia ediliyor. Bu durumun bir ponzi sistemine dönüştüğü ve mağdurların birçoğunun başka kişileri de sisteme dahil ettiği belirtiliyor.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

İddianamede, tutuklu sanık Beril Talu ifadesinde, çalıştığı projeler nedeniyle şirketine olan borçlarını ödeyebilmek için para arayışına girdiğini savundu. Eşi Kıvanç Talu'ya ait şirketin sermaye ihtiyacı nedeniyle borç aldıklarını, dolandırıcılık kastıyla hareket etmediklerini ileri sürdü.

KIVANÇ TALU KİMDİR? Kıvanç Talu-Beril Talu dolandırıcılık olayı nedir? Var Böyle Tipler Kıvanç Talu açıklama yaptı mı? - Gündem Haberleri

Kıvanç Talu ise ifadesinde, devraldığı şirketin işlerini sürdürebilmek için borç aldıklarını, borçlarını ödeyemedikleri için yurt dışına çıkmak zorunda kaldıklarını ve kimseyi kandırma niyetleri olmadığını iddia etti.

Şirketin eski sahibi Ertan Koç ise, damadı Kıvanç Talu'ya devrettiği şirketin faaliyetlerinden habersiz olduğunu ve suçlamaları reddettiğini belirtti.

İddianamede, şüphelilerin "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 58 yıl 6 aydan 195 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul ederek davanın ilerleyen günlerde başlayacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN