1200 ağaç para kaynakları oldu! 24 yıllık emek dolu üretim: Her bir ağaçtan 80 kilo verim alıyor paraya para demiyorlar

1200 ağaç para kaynakları oldu! 24 yıllık emek dolu üretim: Her bir ağaçtan 80 kilo verim alıyor paraya para demiyorlar

Gaziantep’te dağların eteklerine dikilen 1200 ağaç para kaynakları oldu. 24 yıldır emek vererek üretim yapan bölge halkı, her bir ağaçtan 80 kilo verim alıyor paraya para demiyorlar. İşte detaylar…

Gaziantepli üreticiler dağların eteklerinde yetişen kiraz meyvesi sayesinde geçimlerini sağlıyor. 1200 ağaçtan yapılan hasattan bereket fışkırırken, her bir ağaçtan alınan verim de 80 kiloyu buluyor…

gaziantepte-kiraz-uretimi-2-001.jpg

24 YILDIR SÜREN ÜRETİM

Gaziantep İslahiye’ye bağlı Amanos Dağları’nın eteklerinde İdilli, Hasanlök, Koççağız, Köklü, Kabaklar, Tandır ve Kayabaşı Mahallelerinde kiraz üreticileri yoğun mesai harcıyor. Bölgenin yüksek kesimlerindeki mahallelerde 24 yıldır olduğu gibi bu yıl da kiraz hasadı hız kesmeden sürüyor.

BİR AĞAÇ 80 KİLO MEYVE VERİYOR

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, Koççağız Mahallesi’nde düzenlenen hasat etkinliğinde üreticileri yalnız bırakmadı. Hasatla ilgili açıklamada bulunan Soylu şu ifadelere yer verdi:

gaziantepte-kiraz-uretimi-1-001.jpg

"Tarım sektöründe şu anda hasat zamanı. İslahiye Ovası'ndaki köylerimizde hububat hasadı sürerken, yüksek kesimlerdeki köylerimizde meyve bahçelerinde yoğun bir çalışma var. Çiftçilerimizin yıllardır emek verdiği ağaçlar meyve veriyor. Çiftçilerimize minnettarız; ülkemiz ve ilçemiz için üretim yapıyorlar ve bizim için en değerli işi gerçekleştiriyorlar. Koçcağız köyümüzde toplam 1200 kiraz ağacımız bulunuyor ve her bir ağaç 25 ila 80 kilo arasında meyve veriyor. Her zaman çiftçimizin yanındayız ve bereketli bir sezon diliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN