12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunuyor. Bu, 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları gündeme alınacak. Ayrıca, iki ülkenin bakanlarının katılımıyla Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı yapılacak ve maliye, enerji, şehircilik ile sağlık alanlarında imza bekleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bugün Türkiye'ye tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

9970475.jpg

Bu ziyaret, 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir sayfa açmayı amaçlayan bu ziyaret, her iki ülke için de stratejik öneme sahip.

İLK AÇIKLAMA GELDİ: BİR DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ BAŞLATACAK

Mısır Cumhurbaşkanı Ankara'da yaptığı ilk açıklamada "Bugünkü ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki Kahire ziyareti, iki ülke arasında yeni bir dostluk ve işbirliği başlatma iradesini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

12 yıl sonra ilk ziyaret: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da - 1

ERDOĞAN HAVALİMANINDA KARŞILADI

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. İki liderin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağı görüşmede, bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırılacak.

9970391.jpg

Özellikle, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bu bağlamda barış çabaları görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ayrıca, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırdığı insani yardımların artırılmasına yönelik çabalar da görüşülecek.

9970481.jpg

KONSEYİN İLK TOPLANTISI YAPILACAK

Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri doğrultusunda yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı da gerçekleştirilecek. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu toplantıya iki ülkeden bakanlar da katılacak.

9970478.jpg

Toplantıda, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak ve ikili işbirliğini daha da geliştirecek adımlar değerlendirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN