Grip aşısı ne zaman yaptırılır? İşte grip aşısı zararları ve yararları

Grip aşısı ne zaman yaptırılır? İşte grip aşısı zararları ve yararları

Son bahar ayına girilmesiyle birlikte mevsim değişikliğinden ötürü hastalıklar da baş gösteriyor. Hastalıklara karşı korunmak için grip aşısının faydalı olduğu söyleniyor. Peki grip aşısı ne zaman yaptırılır? İşte detaylar…

Solunum yolu ve akciğer hastaları, risk grubunda yer alan 65 yaş üstü bireyler, kanser ve steroid tedavisi görenlerin grip aşısı yaptırması tavsiye edilirken, grip aşısının ne zaman yaptırılacağı da merak ediliyor. Gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRABİLİR?

6 ay-5 yaş arası çocuklar, gebeler, HIV/AIDS ya da bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, 65 yaş ve üzerindeki kişiler, kronik kalp, astım ya da akciğer rahatsızlığı bulunanlar ve sağlık çalışanları grip konusunda yüksek risk grubundadır. Gribe karşı korunmada en etkili yolun aşılanma olduğuna işaret eden uzmanlar, her sene aşı içeriği gözden geçirildiğini ve etkili yeni içerikli aşıların üretildiğini söylüyor.

19-09/12/gripp.jpg

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPTIRILIR?

Türkiye'de eylül-aralık dönemleri içerisinde grip aşısının yaptırılabileceğini öneren Sağlık Bakanlığı, bununla beraber grip mevsimi olan nisan ayına dek sürdüğünü mart ayının sonuna kadar aşı yapılabileceğini duyurdu. Bakanlığa bağlı Grip Bilimsel Danışma Kurulunun 2015 yılında yaptığı açıklamada, gribin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mevsimsel olarak yaygın görülebildiğini vurgulamış.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Gripten korunmada bilinen en etkili yöntemin aşı olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler paylaşılmış:

"Grip aşısının etkinliği, her sene dolaşan virüsle aşı içeriği aynı olduğunda artmaktadır. Ülkemizin bilimsel verileri değerlendirildiğinde grip aşısının eylül-aralık ayları arasında yapılması önerilmekle birlikte grip mevsimi nisan ayına kadar devam ettiği için mart ayının sonuna kadar aşı yapılabilir. Gripten korunmak için aşılanmanın yanı sıra sık sık su ve sabunla eller yıkanmalı, öksürük ve hapşırık esnasında ağız ve burun tek kullanımlık kâğıt mendille kapatılmalı ve mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Mendil yoksa kolun iç yüzüne hapşırılmalı, içinde bulunulan mekanlar havalandırılmalı, grip belirtileri olan kişilerin evde istirahat etmeleri sağlanmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN