Galatasaray, tarihi başarısının 16. yıl dönümünü kutladı

Galatasaray, tarihi başarısının 16. yıl dönümünü kutladı

17 Mayıs 2000 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'taki Parken Stadyumu'nda İngiliz ekibi Arsenal'i penaltı atışları sonunda yenerek UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray Kulübü, şampiyonluğun 16. yılını Galatasaray Adası'nda bir araya gelerek kutladı.

17 Mayıs 2000 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'taki Parken Stadyumu'nda İngiliz ekibi Arsenal'i penaltı atışları sonunda yenerek UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray Kulübü, şampiyonluğun 16. yılını Galatasaray Adası'nda bir araya gelerek kutladı. Ali Dürüst önderliğinde gerçekleştirilen organizasyona o dönemin başkanı Faruk Süren, mevcut başkan Dursun Özbek, o dönemde takımı çalıştıran ve bugün Türkiye Futbol Direktörü olarak milli takımın başında bulunan Fatih Terim, dönemin yöneticileri ve futbolcuları katıldı.

16-05/17/resimid_3115400.jpg

O BAŞARI GERİDE KALDI

17 Mayıs 2000 yılında kupa kazanan ekibe övgüler dizen Ali Dürüst, organizasyon öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dürüst, "O başarı geride kaldı. Biz bugün o başarıyı hep beraber paylaşmak için bir araya geldik. Dursun Başkan'da gelecek. O günleri de yad edeceğiz. Dediğimiz gibi o başarı geride kaldı. Önümüzdeki başarılara endeksleyeceğiz kendimizi. Galatasaray büyük bir camia Bu sportif başarılar gelip geçer. Mühim olan bu camianın birlik ve beraberliğini sağlamak. Bunu da hep beraber sağlayacağız" dedi.

KUTLAMASINI YAPACAĞIZ

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise, Galatasaray'ın hep ilklerin takımı olduğunu söyledi. Özbek, "Bugün burada 17 Mayıs'ta alınan UEFA Kupası'nı kutluyorum. Bu güne kadar gelmiş Türkiye'nin en büyük kupası. Onun anısına eski futbolcuları idareciler hep bir araya geldik, onlarla beraber yemek yiyeceğiz. Bu önemli bir şey. Bunun kutlamasını yapacağız" ifadelerini kullandı.
Basketbol'da da Türkiye'ye gelen en büyük kupayı yine Galatasaray'ın getirdiğini belirten Başkan Özbek, "Galatasaray her zaman olduğu gibi ilklerin takımı. Bunu da her defasında her branşta gösteriyor" dedi.

16-05/17/resimid_3115402.jpg

HEDEF DEVLER LİGİ 

UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemin teknik direktörü ve şimdi Türkiye Futbol Direktörü olan Fatih Terim ise, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye bir ilki yaşatan Galatasaray'ın bir diğer hedefinin de Şampiyonlar Ligi kupası olduğunu vurgulayarak, "O gün ne yemek yiyorduk ne de canımız bir şey istiyordu. Sadece maça konsantre olmuştuk. İnanmış bir grup vardı. Bu zaferi hakikaten ülkeye Galatasaraylılar hediye etti. Ben de bugün bu işin mimarlarına gidiyorum. Gelen gelmeyen tüm mimarlarını buradan sevgi ile saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

İSTANBUL / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN