Esad rejiminin Cenevre heyeti başkanı belli oldu

Esad rejiminin Cenevre heyeti başkanı belli oldu

Suriye krizinin çözümü için yapılacak Cenevre görüşmelerinde Esad rejiminin heyetine Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in başkanlık edeceği bildirildi.

Cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde Esad rejimi ile Suriyeli muhalifler arasında başlayacak görüşmelerde, rejim heyetine Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in başkanlık edeceği bildirildi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, İnterfax ajansına yaptığı açıklamada BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, Muallim'i “özellikle davet ettiğini” söyledi.

Rusya PYD'den vazgeçmiyor: Yeri hazır

PYD'nin görüşmelere katılması konusuna da değinen Gatilov, örgüte henüz davet gönderilmediğini, fakat Mistura'nın görüşmelerin ileri aşamalarında "PYD için yer ayırdığını" öne sürdü. Gatilov, "Bu da PYD'nin ileriki aşamalarda davet edileceği anlamına geliyor" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, önceki gün yaptığı açıklamada Suriye krizinin PYD olmadan çözülemeyeceğini savunmuştu.

Pazartesi günü başlaması planlanan Cenevre görüşmeleri, muhalif gruplar adına katılacak isimler üzerinde uzlaşmaya varılamaması nedeniyle cumaya ertelenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN