Ermenistan'a en son inekler kaçtı, iade 5 gün sürdü

Ermenistan'a en son inekler 
kaçtı, iade 5 gün sürdü

17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçması gözleri Erivan yönetimine çevirdi. Türkiye iki savcı için Kırmızı Bülten çıkarmaya hazırlanırken, diplomatik ilişkimizin bulunmadığı Ermenistan sınır ihlali yapan inekleri bile 5 gün sonra iade ediyor.

[Karar]

Darbe girişimi suçlasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara, karardan saatler önce Gürcistan'a oradan da Ermenistan'a kaçtı.

İki eski Savcının Ermenistan'ı tercih etmelerinin nedeni Türkiye'yenin bu ülkeyle işgal altındaki Azerbaycan toprakları nedeniyle diplomatik ilişkilerinin olmaması. Adalet Bakanlığı'nın iki savcıyı Kırmızı Bülten'le iadesini istemesi durumunda Erivan'ın nasıl cevap vereceği şimdiden merak konusu. 

Ermenistan iade anlaşmasına taraf ama...

Savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın, Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi (SİDAS) hükümleri gereğince, Ermenistan'dan Türkiye'ye iadeleri istenebilecek. Ancak Erivan'ın bu anlaşmaya ne kadar uyacağı ya da iade talebini işleme koyup koymayacağı meçhul. 

Türkiye ile Ermenistan arasında "cezai konularda adli yardımlaşma ve suçluların geri verilmesine ilişkin sözleşme" bulunmuyor. Bu da iade dosyalarını sürüncemede bırakabiliyor.

15-08/11/inekson.jpgDayaktan kaçıp Ermenistan'a sığınan ineğin neden olduğu bölgesel kriz, protokolle çözüldü.

Dayaktan kaçan ineğe el koydular

Türkiye ile Ermenistan arısındaki diplomatik ilişkinin olmaması zaman zaman sınırda da sorun oluyor. En son 29 Haziran'da Kars'ın Arpaçay ilçesinde Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Arpaçay Nehrine girerek komşu ülkeye geçen inek mini bir krize neden olmuştu. 

15-08/11/inek.jpgErmeni askerler el koydukları ineği, protokolün ardından iade etti. 

Çobandan dayak yediği için kaçan ineğe Ermeni askerleri el koydu. 

İneğin sahibi Engin Karadağ, çobanın bilgi vermesi üzerine Emrenistan'a geçen ineğini almak için Digor Kaymakamlığı'ndan yardım istedi.

15-08/11/inek3.jpg

Kaymakam devreye girdi, protokolle iade ettiler

Digor Kaymakamı İsa Bolat, ineğin geri verilmesi için Ermenistan sınır yetkilileri ile görüştü. Yapılan protokolün ardından Ermenistan askerleri, ineği Arpaçay Nehrinin kenarına getirdi. Boynuna ip geçirilen inek, Arpaçay Nehrini geçmek istemeyince ip, karşı kıyıya atıldı. Türk tarafındaki ineğin sahibi ve yakınları, suya girerek iple ineği nehirden Türkiye tarafına çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN