Erdoğan'dan kaymakamlara kepçe talimatı geldi

Erdoğan'dan kaymakamlara kepçe talimatı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde muhtarlardan sonra ilk kez kaymakamlara hitap etti. Erdoğan, kaymakamlara PKK terörü ve Paralel Yapı ile mücadele konusunda uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulu'na Paralel Yapı'ya mücadele talimatı verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaymakamlarla buluşmasında, PKK terörü ve Paralel Yapı ile mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'nu kamu kurumlarında Paralel Yapı ile mücadele için görevlendirdiğini açıkladı.

"Statükonun gardiyanı bürokrasi ülkeye patinaj yaptırır"

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artıracaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" ifadelerini kullandı.

"Gerekirse el koyun"

Erdoğan konuşmasında "Bölücü terör örgütü ülkemizin güneydoğusunda bazı ilçelerde ve mahallelerde her türlü ahlaksız yöntemi kullanarak hakimiyet tesis etmeye çalışıyor. Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler tamamen bunların kontrolü altına girmiş durumda. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak gerekiyorsa diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Gerekirse iş makinelerine el koyun

"Paralel Yapı ile mücadele"

"Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Devlet Denetleme Kurulu'na 'Paralel Yapı' talimatı

Kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) 'Paralel Yapı' ile mücedele talimatı verdiğini açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu yapının mensuplarını kamunun tüm kademelerinden süratle temizlemek mecburiyetindeyiz. Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Devlet Denetleme Kurulu aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nun en öncelikle görevi budur. ‘Her kurumumuzu denetleyeceksin her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız’ talimatı verdim.” 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kamu görevlileri yaptığı işin karşılığında elbette devletten maaş alırlar. Özellikle kaymakamlarımız için asıl mükafat vatandaşlarımızın onların arkasından ettiği hayır dualarıdır. Allah razı olsun sözü hiçbir makamla, kazançla mukayese edilemez. İdarecilik gibi doğrudan insanın hayatına dokunan işlerde sadece rutini yürütmekle başarılı olunamaz. Onlar için saat diye bir şey olamaz. Yazın terlememiş, kışın üşümemiş kaymakam ne ilçesini ne vatandaşını tanıyabilir.

"Markajdasınız"

Böyle bir kaymakam odasından çıkmamış, halkın arasına karışmamış demektir. Sadece evrak üzerinden işlerinizi elbette titizlikle takip edeceksiniz ama insanı asla ihmal etmeyeceksiniz. Ben muhtarlarla da toplantı yapıyorum. Şu an 10 bine ulaştık. Her hafta 400 muhtarı ağırlıyoruz. Bu muhtarların bir kısmı kaymakamından memnuniyetini ifade ederken bir kısmı şikayetini ifade ediyor. Yani markajdasınız. 

"İnsan olmazsa bina beton yığınıdır"

Mesele insan. İnsan olmazsa bina nedir ki? Bu muhteşem külliye içindeki insanı ile güçlüdür. İçindeki insan buraya güç katmıyorsa burası bir beton yığınıdır. İnsan olmazsa aynı şekilde kamu görevlisi nedir ki? Aynı anlayış bütün kamu görevlileri için geçerlidir. Balık baştan kokar. Yönetici bu bilinçle hareket etmezse personelinin işini hakkıyla yapmasını beklemek iyimserlik olur. 

"İncitmeden eserlere imza atmalıyız"

Rahmetli Abdürahim Karakoç, 'Gölgesinde otur ama yaprak senden incinmesin' demiş. Bizler bu görevleri bıraktığımız vakit geride böyle izler bırakmalıyız. Kimseyi incitmeden çok büyük eserlere imza atmalıyız. Geçtiğimiz 13 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. İnsan odaklı bir devlet anlayışını tamamen egemen kılacağız. 

"Çok asil bir milletiz"

Arkamızda binlerce yıllık bir gelenek var. Biz kabile devleti değiliz. Çok asil bir milletiz. 16 büyük devlete ilave olarak çok sayıda devlet kurmuş bir milletiz. Bu kadim geleneğin gerisinde devlet ve millet arasındaki güçlü güven duygusu bulunuyor.  Ecdadımıza şehitlerimize layık olduğumuzu göstermeliyiz.

"Tek vatan tek bayrak"

Çeşitli etnik unsurlar olabilir, ama tek milletiz. İki tek bayrağız, bizim için ikinci bir bayrak söz konusu değildir. Ve tek vatan. 785 km ile tek vatan... Bu vatan hainlerinin dertlerini biz biliyoruz. Bu 785 km üzerinde yaşamak isteyenler, hukukun kendilerine tanıdığı hakla yaşama hakkına sahiptirler. Amam onların derdi başka...

Parlamentoya girmek istiyorsun giriyorsun, daha ne istiyorsun?

Dert, bizi bölmek, parçalamak. Bu devlet içinde Türkiye Cumhuriyeti devleti haricinde başka devlet olamaz.

Kamu yönetimi reformları kesintisiz devam etmiştir, Türkiye'nin son 13 yılı bu açıdan önemlidir. Türkiye'nin yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekmektedir.

"Çözüm üreten yöneticilere ihtiyacımız var"

Sorun üreten sorunlar karşısında pes eden değil, çözüm üreten dirayetli idarecilerle birlikte yürümek istiyoruz. Yoksa yönetici reformunu gerçekleştiremeyiz. Bölücü terör örgütü ülkemizin Güneydoğusu'nda her türlü ahlaksızlığı kullanarak yer edinmeye çalışıyor. Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler de tamamen örgütün hizmetine girmiş durumda. Kaymakamlar kendilerine verilen yetkiyi kullanarak belediyelerin yol açtıkları boşluğu doldurmalıdır. Güven tesisinin ardından zarar gören yerleşim yerleri yeniden yapılandırılmalıdır.

"Terörle mücadelede kararlı olun"

Terörle mücadelede eksiğimiz kanun, mevzuat değil. İhtiyacımız olan bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli yöneticilerdir. 

Valilerimiz, kaymakamlarımız bulundukları ilçenin her karışını avuçlarının içi gibi bilecek. Gelebilecek her tehdidi anında yok edecekler.

"Korkaklar zafer anıtı dikemez"

Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler. Paralel çeteye karşı da aynı şekilde mücadele edilecektir. Bu yapının unsurları kamudan hızla temizlenmeli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN