Erdoğan: Bıçak kemiğe dayandı, Meclis gereğini yapsın

Erdoğan: Bıçak kemiğe dayandı, Meclis gereğini yapsın

Cumhurbaşkan Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 18'inci muhtarlar buluşmasında konuştu. HDP yöneticilerinin terör örgütüne destek verdiklerini söyleyen Erdoğan, dokunulmazlık konusuna değindi, 'Meclis gereğini yapsın' dedi. Cumhurbaşkanı, S. Arabistan ile Iran arasındaki idam gerilimi konusunda ise Tahran yönetimini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18. Muhtarlar Buluşmasında muhtarlara hitap etti. 

PKK terörünü ve terör  karşısında HDP yöneticilerinin tavrını sert bir dille eleştiren Erdoğan, 'Dünyanın hiç bir yerinde terör eylemlerini savunmanın adı siyaset değildir. Türkiye gereğinden fazla müsamahakar bir ülkedir ama artık bıçak kemiğe dayandı' diyerek Meclis'i donukulmazlıkların kaldırılması konusunda göreve çağırdı.

Erdoğan, konuşmasında yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değindi. Başkanlık sistemi konusunda Hitler örneği vermesine yönelik eleştirilere cevap veren Erdoğan, Hitler örneğini neden gündeme getirdiğine açıklık getirdi.

Erdoğan, Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan idam gerginliğine ilişkin görüşünü de açıkladı. İdam kararının S. Arabistan'ın iç hukukundan kaynaklanan bir durum olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, Mısır'da Mursi hakkında verilen idam cezasına sessiz kalanların çifte standart uyguladığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Geçtiğimiz hafta Medine'de kaybettiğimiz Hasan Karakaya'ya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

3100 terörist öldürüldü

2015 yılı ülkemiz ve bölge için zor bir yıl oldu. Güvenlik güçlerimizin bölgede gösterdiği hassasiyet nedeniyle operasyonlar uzuyor. 3100 terörist etkisiz hale getirildi. 

Ayaktayız Evvelallah

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu topraklarda yaşamanın bedelini ödemiş bir milletiz. Ne yapsalar boş. Son 200 yılda yaşadığımız kayıplara rağmen ayaktayız evelallah her daim ayakta olacağız. 

16-01/06/aa_picture_20160106_7227700_high.jpg

Yeni Türkiye'ye kimse operasyon yapamaz

Eski Türkiye'nin yolunu değiştirmek kolaydı. Ama yeni Türkiye'ye kimse operasyon yapamaz. 13 yılda yaşadığımız badireleri nasıl aştıysak bunları da aşacağız. 

Moskova'ya gider nasihat alır

Biri Moskova'ya gider nasihat alır gelir. Onun arkasındaki terör örgütüne yardım edeceklermiş. Ne yapsalar boş. 

Allah bize yeter o ne güzel bir vekildir. Çanakkale'deki ruhla mücadele ediyoruz. Ne bu vatan toprağının bir karışını veririz ne de projelerimizden taviz veririz.

Üstadın dediği gibi 

Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes 
Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es...

Türkiye sizin üst aklınızın size verdiği akıldan çok daha büyük ferasete sahibiz. 

Çünkü biz inandığımız için üstün olduğumuzu biliyoruz.

Türkiye'de Kürt sorunu yoktur

Bölücü örgüt tamamen etkisiz hale getirilecek. Hendek kazanları arkadaş olarak gören bir ana muhalefet var. Grup toplantılarında muğlak ifadelerle mektup okumakla güvenlik güçlerimizi töhmet altında bırakan bir genel başkan var. 

O bölgede fazla oy alan partiye oy verenler de bundan rahatsız. O evleri yakılanlar Kürt değil mi? Bu zulmü yapan bölücü terör örgütü ve onları destekleyen partiler bunun hesabını ne bu dünyada ne öteki tarafta hesabını veremezsiniz. 

Tükiye'de Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Kimse bunu bize yutturmaya kalkmasın. 

Siyaset değil ihanettir

Hendeği kazan ile hendeği savunan, bombayı koyan ile bombayı savunan, silah kabzasını tutan ile silahı savunanın hiçbir farkı yoktur. Siyaset değil, ihanettir.

Dokunulmazlık tartışması: Bıçak kemiğe dayandı

Bıçak kemiğe dayandı. Şu anda yargılanıyorlar, yargılanların sayısı artacak. Ben prensip olarak siyasi partilerin kapatılmasını gereksiz görüyorum. Ancak siyasi partinin yaptığını partisi değil, şahsın kendisi ödemelidir. Bu genel başkan da milletvekili de Meclis üyesi de olabilir. Tercihini siyasetten değil, terörden yana koyanlar bunun hesabını hukuk önünde vermelidir.

Meclis ve yargı harekete geçmeli

Terör örgütünün mensupları için hukuk neyi emrediyorlarsa bu kişiler için de aynı hukuk işetilmelidir. Meclisin ve yargının harekete geçmesi şarttır. 

Kimse devletin ekmeğini yiyip devlete kılıç çekemez

Kimse ama kimse bu devletin ekmeğini yiyip devlete kılıç çalamaz. Kamu kurumları içinde görev yapanlardan terörün yanında yer alanlar için aynı işlemler yapılmalıdır. Ya devlet başa ya kuzgun leşe deme noktasına getirilmemelidir.

Referansımız mevcut anayasa ise neden yeni anayasa peşinde koşuyoruz? Asıl olan toplumsal mutabakatın sağlanmasıdır.

Başkanlık sistemi ve Hitler örneği

Referansımız mevcut anayasa ise neden yeni anayasa peşinde koşuyoruz? Asıl olan toplumsal mutabakatın sağlanmasıdır. Her partinin teklifini ortaya koymasında fayda görüyorum. Başkanlık sisteminin başarılı da başarısız da örnekleri vardır.

Hitler örneğini vermiştim. Şahsıma hücüm etmeye başladılar. Almanya parlamenter sistemle yönetiliyordu ama Hitler ülkenin başına musallat oldu. Ben Türk tipi başkanlık dedim, başladılar saldırmaya. Bunlar kendi ülkelerinin markasını da istemiyorlar. Ülkemizdeki parlamenter sisteminin işleyinden memnun olan var mı? Devamlı darbe üstüne darbe getiriyor.

Anayasa'nın vermediği yetkiyi kullanmadım

Başkanlık sisteminin altının nasıl doldurulacağına milletçe hep beraber karar vereceğiz. 

Cumhurbaşkanı buna karışmasın, şuna karışmasın diyenler şunu gayet iyi biliyor: Bu sistemden kaynaklı. Anayasa'nın şahsıma vermediği hiçbir yetkiyi kullanmadım. 

Medyaya sert eleştiri

Bazı medya kuruluşlarının ahlaktan yoksun haberleri görüyorsunuz. Bunlar kendi isteklerinin yerine gelmeyişi yüzünden bunları yapmaktalar. Sen nasıl yüzde 52'ye saygı duymazsın. Hep bu sistemden şikayet edeceksin hem de alternatiflere karşı çıkacaksın. 

Milletin talepleri önünde kimse duramaz. Bir siyasi parti millet ne der diye sormuyor. Böyle bir şey olabilir mi? 

Parti çöplüğüne dönersin

Biz parti kurarken 42 bin denek üzerinden anket yaptık öyle parti kurduk. Parti kurarsın, ama sonra parti çöplüğüne gidersin. 

Rusya Türkmen köylerini bombalıyor

Suriye'de rejim ve Rusya tarafından masum insanları bombalıyor. Rusya Türkmen köylerini bombalıyor. Akdeniz'de hayatını kaybeden masumların haberleri artık olağan hale geldi. 

Üst akıl mezhep çatışması istiyor

Avrupa'da yaşanan acı ve zulüm ortada. İslam dünyasında yaşanan mezhep fitnesine bakın. Bunu dizayn eden üst akıl mezhep çatışması yaşansın istiyor. 

İdam iç hukuk meselesidir

Biz tüm sahabelerimizi eşit şartlarda seviyoruz. Bu tezgahın ardında bölgesel güç olma telaşı var.

İdam kararı doğrudur veya yanlıştır. Bana göre idam kararı iç hukuk meselesidir. 46 idam vardı. Bunlardan 43'ü sünniydi. Sadece 3'ü Şii'ydi. Bunların kararını tasvip edip etmemek ayrı bir konu. Mısır'da bini aşkın insan hakkında idam kararı verildi, dünya neden bunları konuşmuyor? Bunlardan biri yüzde 52 ile ülkenin başına gelen Mursi'dir. Bir terörist miydi o? 

İran'a Esad eleştirisi

Suriye'de 400 bin insan öldürüldü. Buna sessiz kalanlar, bir kişinin idamıyla ilgili dünyayı ayağa kaldırıyor. Para, silah her şeyi veriyorsunuz katil Esed'e. Hiçbir zaman kendinizi aklayamazsınız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN