"El Clasico"da 231. randevu

"El Clasico"da 231. randevu

Barcelona ile Real Madrid, yarın İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanacak karşılaşmada, "El Clasico" olarak adlandırılan büyük rekabetteki 231. resmi maçlarına çıkacak.

Barcelona ile Real Madrid, 114 yıllık tarihi olan El Clasico'da ilk kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası'nda karşılaştı.

GÖZLER DEV DERBİDE

Başkent Madrid'deki Castellana Hipodromu'ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1 Barcelona kazandı. Takımlar arasındaki ilk resmi maç, 1916'da İspanya Kral Kupası'nda oynandı. Barcelona, sahasındaki karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 17 Şubat 1929 tarihinde oynanan ilk lig maçında ise Real Madrid, Barcelona'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Yalnızca ligde yapılan maçlar hesaba katıldığında da üstünlük Real Madrid'de. Eflatun-beyazlı takım, ligde oynanan 171 karşılaşmada 71 kez sahadan galip ayrılırken, Barcelona için bu sayı 68 oldu. Takımlar, karşılaşmaların 32'sinde ise yenişemedi.

MADRİD / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN