Zamlar peş peşe geliyor! Benzine ikinci zam yolda, tabela yine değişiyor: 11 Ekim güncel akaryakıt fiyatları

Zamlar peş peşe geliyor! Benzine ikinci zam yolda, tabela yine değişiyor: 11 Ekim güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarında tabela değişmeye devam ediyor. Son zamların üzerinden çok geçmeden yeni bir zam haberi daha geldi. Peki 11 Ekim akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar, sürücüleri endişelendirmeye devam ediyor. Bugün benzin fiyatlarına yapılan 64 kuruşluk zammın ardından, gece yarısından itibaren bir zam daha bekleniyor. Bu artışla birlikte, benzin fiyatlarının ne olacağı merak konusu.

2021/10/13/benzin.jpg

İKİ ZAM BİRDEN!

Bugün itibarıyla benzin fiyatlarına yapılan 64 kuruşluk zam, piyasayı hareketlendirdi. Ancak bu durum, sürücülerin cüzdanlarını daha da etkileyecek yeni bir gelişmenin öncüsü. Gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına ek olarak 95 kuruşluk bir artış bekleniyor. Böylece benzin fiyatları, yeniden güncellenmiş bir şekilde tüketicilerin karşısına çıkacak. Motorin fiyatlarında ise bir değişiklik öngörülmüyor; zira motorin grubunda dün 77 kuruşluk bir zam yapılmıştı.

2021/10/13/benzine-zam.jpg

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

11 Ekim itibarıyla, Türkiye'nin üç büyük şehrindeki akaryakıt fiyatları şu şekilde belirlenmiş durumda:

  • İstanbul: Benzin 43,57 - 43,69 TL, Motorin 43,45 - 43,52 TL
  • Ankara: Benzin 44,09 TL, Motorin 44,01 TL
  • İzmir: Benzin 44,54 TL, Motorin 44,53 TL

Bu fiyatlar, bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Sürücüler, bu artışlarla birlikte günlük akaryakıt harcamalarını gözden geçirmek zorunda kalacaklar.

2021/10/16/benzin.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Petrol Piyasası Kanunu çerçevesinde 1 Ocak 2005'ten beri Türkiye’de Serbest Fiyatlandırma Sistemi uygulanıyor. Bu sistemle birlikte, akaryakıt dağıtım şirketleri, çeşitli fiyat politikalarına göre depo satış fiyatlarını belirlemede serbestler. Ayrıca, bayiler de kendi bölgelerindeki rekabet koşullarını dikkate alarak, kendilerine tavsiye edilen tavan pompa satış fiyatlarını uygulama hakkına sahip.

Türkiye’deki perakende akaryakıt fiyatları, bu rekabet koşulları göz önünde bulundurularak şekilleniyor. Bu durum, sürücülerin akaryakıt fiyatlarındaki artışları dikkatle takip etmelerini gerektiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN