Yerli ve milli Togg'a büyük şok! Türk halkı tercihini değiştirdi: Satış rakamları şoke etti

Yerli ve milli Togg'a büyük şok! Türk halkı tercihini değiştirdi: Satış rakamları şoke etti

Elektrikli otomobil piyasasında hareketlilik devam ederken Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG büyük şok yaşadı. Türk halkının tercih listeleri değişti satış rakamları ise herkesi şaşırttı. O araç Türkiye piyasasını alt üst etti. Herkesin yeni tercihi belli oldu. İşte tüm detaylar…

2024 yılında elektrikli otomobillere olan ilgi daha da artmaya başladı. Araç piyasasında değişiklikler göze çarparken Türkiye elektrikli otomobil piyasası da yeni rakamlarla herkesi şaşırttı. Farklı model ve seçeneklerle piyasada yer alan elektrikli otomobiller kıyasıya rekabetini sürdürürken Türkiye'nin yerli ve milli aracı satışlarda geriye düştü. Haziran ayında elektrikli otomobil pazarı büyük değişimleri beraberinde getirdi. Herkesin ilk tercihi olan TOGG, Haziran ayında yerini Tesla Model Y’e bıraktı.

Haziran 2024, Türkiye elektrikli otomobil pazarında büyük değişimlere sahne oldu. 8.032 elektrikli otomobilin satıldığı bu ayda, Tesla'nın damgasını vurduğu görüldü. 1,8 milyon liradan ucuz standart menzil Model Y'nin piyasaya sürülmesiyle Tesla'nın satışları 2.670'e ulaştı. Bu rakam, Tesla'nın Türkiye pazarındaki gücünü pekiştirdi.

TOGG FİNANSMAN KAMPANYASI SON BULDU

Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg, Haziran ayında büyük bir düşüş yaşadı. Finansman kampanyasının sona ermesiyle birlikte, satışlar önceki aya göre %50'nin üzerinde düşerek 1.733 adet olarak gerçekleşti. Yılın başından bu yana satılan toplam yerli otomobil sayısı ise 13.021 olarak kaydedildi. Bu düşüş, Togg'un pazardaki rekabet gücünü sorgulatıyor.

togg-t10x-1.jpg

BYD ATTO 3 SÜRPRİZİ

Haziran ayında dikkat çeken bir diğer gelişme ise Çinli marka BYD'nin yükselişi oldu. BYD Atto 3 modeli, ithalat izni almak için gerekli 20 yetkili servisi kurmamasına rağmen bir ayda 347 adet satmayı başardı. BYD Türkiye, diğer Çinli elektrikli araç markalarının aksine satışlarını artırarak pazarda sürpriz bir başarı elde etti.

byd-atto-3.jpg

DİĞER POPÜLER ELEKTRİKLİ MODELLER

Haziran ayında satış rakamlarıyla dikkat çeken diğer elektrikli otomobil modelleri ise şöyle:

  • BMW iX1: 438 adet
  • KGM Torres EVX: 403 adet
  • MINI Countryman: 321 adet
  • Mercedes EQB: 255 adet
  • BMW i5: 204 adet
  • Hyundai Ioniq 5: 192 adet
  • MG4: 147 adet
  • Peugeot E-2008: 122 adet

satis-rakami.jpg

TESLA'NIN BAŞARISI

Tesla'nın Türkiye pazarındaki başarısı, uygun fiyatlı Model Y sayesinde artış gösterdi. 1,8 milyon liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan bu model, Türk tüketiciler tarafından büyük ilgi gördü. Tesla'nın bu stratejik hamlesi, pazar payını artırarak markanın gelecekteki potansiyelini de ortaya koyuyor.

tesla-model-y.jpg

TOGG İÇİN ZORLU DÖNEM

Togg, finansman kampanyasının sona ermesiyle birlikte ciddi bir satış düşüşü yaşadı. Yerli otomobil markasının bu durumu, pazardaki rekabet gücünü koruyabilmesi için yeni stratejiler geliştirmesi gerektiğini gösteriyor. Togg'un gelecekte nasıl bir yol izleyeceği, sektörün merakla beklediği konular arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN