Yeni sistem yarın devreye giriyor! Taklit ve tağşiş yapan firmalar anlık teşhir edilecek

Yeni sistem yarın devreye giriyor! Taklit ve tağşiş yapan firmalar anlık teşhir edilecek

Fahiş fiyatların ardından gıda güvenliği önlemleri daha da sıkılaştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ürün üreten ve ürünlerine yasa dışı maddeler katan firmalara yönelik kapsamlı bir denetim başlattı. Yarından itibaren bu firmaların isimleri resmi internet sitesinde yayınlanacak. Böylece tüketiciler, sağlıklarını tehdit eden ürünlerden uzak durarak bilinçli tercihler yapabilecekler.

Gıda sektöründeki taklit ve tağşiş olaylarına karşı mücadele hız kazandı. Son dönemde yaşanan fahiş fiyat artışlarının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir adım attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mevzuata aykırı Taklit ve tağşiş yapılan ürünler üreten firmaların tespit edildiği ve bu firmaların isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Yarından itibaren Bakanlığın resmi internet sitesinden erişilebilecek olan bu liste sayesinde, tüketiciler aldıkları ürünlerin güvenilirliğinden emin olabilecekler.

aa-picture-20240721-35195345.jpg

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hileli gıdaların tespiti ve vatandaşların bilgilendirilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu.

'GIDA KAMUOYU DUYURU SİSTEMİ' İLE İFŞA EDİLECEKLER

Yeni sistemle birlikte taklit ve hileli gıda üretimi yapan firmaların anlık olarak internetten teşhir edileceğini belirten Yumaklı, kamuoyu duyurularında anlık olarak, tüketicilerle paylaşılacağını söyledi.

YARIN DEVREYE GİRİYOR

'Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi' adı verilen uygulamanın yarın sabah devreye gireceği öğrenildi. Sistemde 1 Ocak'tan bu yana denetlenen marka ve firmalar yer alacak. Yarından itibaren her yeni sonuç ilave bir satır olarak eklenecek.

'GIDA KAMUOYU DUYURU SİSTEMİ NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Sisteme guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi tıklandında 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıklı iki kategori çıkacak. Buradan anlık olarak mevzuata uymayan firmalar görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN