Yarın dananın kuyruğu kopacak! Hazırlığınızı tamamlayın, geliyor... İslam Memiş çok ciddi uyardı!

Yarın dananın kuyruğu kopacak! Hazırlığınızı tamamlayın, geliyor... İslam Memiş çok ciddi uyardı!

Yarın dananın kuyruğu kopacak! Hazırlığınızı bu kez tamamlayın, geliyor! Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok ciddi uyardı...

Yatırımcıların güvenli limanı olarak bilinen altın, bugün dar bir bant aralığında işlem görmeye devam ediyor. Hem yatırımcıların hem de piyasaların dikkati ise ABD’ye çevrilmiş durumda. Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalarla ilgili vereceği kritik mesajlar merakla bekleniyor.

ABD enflasyon verisinin açıklanması, altın piyasalarında dengeleri değiştirecek. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de yatırımcıları uyararak, “Dananın kuyruğu yarın kopacak” ifadesiyle dikkat çekti.

10 TEMMUZ KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı bugün yükselişte. Kapalıçarşı'da altın türleri günü nasıl kapatacak?

Bugün itibariyle Kapalıçarşı’da spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.370,37 dolara yükseldi. Aynı zamanda, gram altın 2.662 TL, çeyrek altın 4.225 TL ve Cumhuriyet altını 17.172 TL’den işlem görüyor.

İslam Memiş, yatırımcılara yönelik yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekleyerek, altın piyasalarında önemli bir dönemeçte olunduğunu belirtti. Memiş, “Dananın kuyruğu yarın kopacak” diyerek, yatırımcıları ve piyasaları bekleyen olası senaryolar hakkında bilgi verdi.

Memiş, Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutmasının istihdam piyasası ve ekonomiye yönelik riskler oluşturabileceğini vurguladı. Bu nedenle, bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olmasının olası olmadığını belirtti. Powell’ın açıklamaları sonrası 10 yıllık tahvil faizi 4,3 baz puan artarak yüzde 4,312 seviyesine, 2 yıllık tahvil faizi ise 2,3 baz puan artarak yüzde 4,641 seviyesine çıktı.

"PERŞEMBE GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPACAK"

Herkes elindeki dolarları altına çevirecek! İslam Memiş "riskimiz var" diyerek uyardı: Altın ve dolarda savaş etkisi...

Memiş, piyasa koşullarının merkez bankalarının kontrolünde olduğunu ve serbest piyasa fiyatlamasının bulunmadığını ifade etti. Bu belirsiz ortamda kısa vadeli pozisyon almanın riskli olduğunu belirterek, “Tüm ihtimaller yüzde 50 yüzde 50. Neden? Çünkü piyasa merkez bankalarının kontrolünde. Serbest piyasa fiyatlaması yok. Oyalamaya devam edecekler. Bu ortamda kısa vadeli pozisyon almak yürek ister! Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak! Ona göre tedbir alırsınız” dedi.

Yarın ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verilerinin piyasada sert dalgalanmalara yol açabileceğini öngören Memiş, altın fiyatlarında aşağı veya yukarı yönlü keskin hareketlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Piyasaların çok sıkışık bir durumda olduğunu belirten Memiş, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN