Yandex’ten Türkiye’ye 400 milyon dolarlık yatırım

Yandex’ten Türkiye’ye 400 milyon dolarlık yatırım

Rusya merkezli teknoloji devi Yandex, Türkiye'deki dijital pazar payını önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Şirket, bu amaçla ülkemize 400 milyon dolarlık devasa bir yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırımla birlikte Yandex, Türkiye'ye özel olarak geliştirilmiş yeni ürün ve hizmetlerle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Rusya merkezli teknoloji devi Yandex, Türkiye'deki varlığını güçlendirmek ve dijital pazar payını artırmak için büyük bir adım atıyor. Şirket, önümüzdeki üç yıl içinde ülkemize 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım ile yüzlerce kişiye istihdam sağlanacak.

Yandex Search Türkiye Üst Yöneticisi Alexander Popovskiy, Türkiye'nin dijital potansiyeline güvendiklerini belirterek, "Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’de teknoloji ürünleri geliştirmek ve yerelleştirmek için 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye’nin dijital pazarı için özel olarak tasarlanmış ürünler geliştirerek kalıcı bir paydaş olmayı hedefliyoruz" dedi.

Popovskiy, Yandex'in yerelleşme stratejisine vurgu yaparak, küresel şirketlerin aksine "herkese uyan tek beden" yaklaşımından uzak durduklarını ve "yerel ol" felsefesini benimsediklerini söyledi. Bu bağlamda, Türkiye için özel olarak geliştirilen yapay zeka destekli arama hizmetleri ve tamamen yerelleştirilmiş dijital çözümler yakında piyasaya sürülecek.

Yandex, navigasyon hizmetlerine Türkiye’ye özgü özellikler eklemeyi ve dijital reklamcılık ürünlerini Türk işletmelerinin büyümesine yardımcı olacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. Şirket, 300’den fazla Türk şirketine hizmet vererek B2B çözümleri ile yerel işletmeleri desteklemeye devam ediyor.

Popovskiy, Türkiye'nin teknoloji ve dijital ekonomisinde rekabeti teşvik etme yönündeki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye, inovasyon ve dijital çözümler için verimli bir zemin sunuyor. Bu dinamik ortamda yer almak, bizim için büyük bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN