Visa ve Mastercard'ın 30 milyar dolarlık işlem ücreti anlaşması ret

Visa ve Mastercard'ın 30 milyar dolarlık işlem ücreti anlaşması ret

ABD Bölge Yargıcı Margo Brodie, Visa ve Mastercard'ın 30 milyar dolarlık antitröst anlaşmasını reddetti ve anlaşmaya nihai onay verme olasılığının düşük olduğunu belirtti. Ulusal Perakende Federasyonu dahil birçok tüccar ve ticaret grubu, kart ücretlerinin yüksek kalacağı endişesiyle ve Visa ile Mastercard'ın kart işlemleri üzerinde kontrolünü artıracağı kaygısıyla anlaşmaya karşı çıktı.

ABD Federal Mahkemesi, dünyanın en büyük ödeme şirketleri Visa ve Mastercard'a yönelik önemli bir antitröst anlaşmasını reddetti. Yargıç Margo Brodie, Visa ve Mastercard'ın kredi ve banka kartlarını kabul eden satıcılardan aldıkları ücretleri sınırlamayı hedefleyen 30 milyar dolarlık anlaşmayı Salı günü veto etti.

Anlaşma, satıcıların Visa ve Mastercard'a ödediği "geçiş ücretleri" olarak bilinen interchange ücretlerini düşürmeyi ve kart işlemleri üzerindeki kontrolü azaltmayı amaçlıyordu. Ancak mahkeme, satıcıların endişelerini dikkate alarak, bu anlaşmanın Visa ve Mastercard'ın pazardaki domine edici konumunu koruyabileceği ve kart ücretlerini yüksek tutabileceği endişeleriyle reddetti.

MAHKEMEYE İTİRAZ GELMİŞTİ

CNBC-e'de yer alan habere göre; Ulusal Perakende Federasyonu gibi ticaret grupları, anlaşmanın satıcılar için adaletsiz olacağını savunarak mahkemeye itiraz etmişti. Bu gruplar, Visa ve Mastercard'ın kontrolünü azaltmayan ve geçiş ücretlerini yeterince düşürmeyen bir anlaşmanın tüccarları zor durumda bırakabileceği uyarısında bulundular.

Visa ve Mastercard yetkilileri, mahkeme kararından hayal kırıklığı duyduklarını belirtirken, satıcıların avukatları yorum yapmaktan kaçındılar.

Anlaşma, 2005 yılında başlayan ve geçiş ücretleri üzerine yoğunlaşan davaların birçoğunu çözmeyi amaçlıyordu. Bu ücretler, satıcıların her işlem için ödediği yüzde 1,5 ile yüzde 3,5 arasında değişen oranlarda gerçekleşiyordu ve yılda milyarlarca doları bulan bir maliyeti temsil ediyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN