Ünlü iş insanından korkutan ekonomik kriz uyarısı! İstanbul depremi bile bunun yanında hafif kalır

Ünlü iş insanından korkutan ekonomik kriz uyarısı! İstanbul depremi bile bunun yanında hafif kalır

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Özellikle faiz oranlarının artması ile birlikte ham madde ve tedarik ücretlerinde akıl almaz artışlar yaşanırken üreticiler zor durumda kalmaya devam ediyor. Gelen son dakika uyarısı ise piyasaları tedirgin etti. Ünlü iş insanından korkutan ekonomik kriz uyarısı! İstanbul depremi bile bunun yanında hafif kalır. İşte detaylar haberimizde...

Ünlü iş insanı ve fütürist Alphan Manas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye ekonomisinin gidişatına dair sert eleştirilerde bulundu. Manas, birçok alanda yaşanan sorunları sıralayarak, ekonomik krizin ciddiyetine dikkat çekti.

Manas, restoran fiyatlarının mantıksız hale geldiğini belirterek, “Londra'da yemek yemek daha ucuz. Big Chefs, MidPoint, Happy Moon's gibi zincir olanlar dışında yemek kesinlikle yenmez,” ifadelerini kullandı. Özellikle yabancı turistlerin bile fiyatlarla dalga geçtiğini vurguladı.

YATIRIM ARAÇLARI VE ÖZEL OKUL FİYATLARI

Türkiye'de yatırım araçlarının kalmadığını ve artık parası olanların yurtdışında ev aldığını ifade eden Manas, özel okul fiyatlarının ve kiraların kontrol edilemez seviyelere ulaştığını belirtti. “İhracatçı kepenk kapamak üzere. Tahsilat yapılamıyor. Kredi kullanılamıyor. Kim kimi yakalarsa kendini ona finanse ettiriyor,” dedi.

yeni-proje-2024-07-11t094416-037.jpg

KONKORDATO YARIŞI VE VERGİ POLİTİKALARI

Manas, firmaların konkordato yarışına girdiğini ve Suriyelilerin vergi vermesi için vatandaş yapılmaya çalışıldığını öne sürdü. Bu durumu sert bir dille eleştiren Manas, “Eskiden olsa fatura hemen Mehmet Şimşek'e kesilir, gönderilir ve rahatlanırdı. Ama kazın ayağı öyle değil. Çünkü Şimşek giderse MB'nin kasası anında boşalır,” dedi.

"KRAL ÇIRILÇIPLAK"

Durumun ne kadar daha devam edeceğini sorgulayan Manas, bakanlar ve bürokratların korkudan gerçekleri söyleyemediğini iddia etti. Kendisinin ise bu gerçeği açıkladığını belirterek, “Kral çırılçıplak,” dedi.

yeni-proje-2024-07-11t094232-486.jpg

FİNANSAL DEPREM UYARISI

Manas, yabancı banka ve finans kuruluşlarının yıl sonu dolar kuru tahminlerinin yanıltıcı olduğunu ve bu tahminlerin carry-trade yapmaları için gaz verildiğini ifade etti. Merkez Bankası'nın yıl sonu %38 enflasyon tahminine dikkat çeken Manas, doların 40 lirayı geçeceğini belirtti ve halkı uyardı:

“İstanbul depremi, yaşayacağımız finans depreminin yanında çok hafif kalacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN