Türkiye'nin ünlü finans şirketi satıldı! Milyonlarca müşteri vardı, yeni sahipleri belli oldu

Türkiye'nin ünlü finans şirketi satıldı! Milyonlarca müşteri vardı, yeni sahipleri belli oldu

Türkiye'nin en ünlü finans şirketlerinden biriydi, satıldı! Milyonlarca müşterisi bulunuyordu! O finans şirketinin yeni sahipleri belli oldu...

Mısırlı yatırımcılar, Türk finans sektöründe önemli bir adım atarak Türkiye pazarına giriş yaptı. MNT-Halan, Actera Group ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ortaklığında, Türk finans firması Tam Finans'ı satın aldı. Bu stratejik satın alma, MNT-Halan'ın Türkiye'deki finansal hizmetler pazarında önemli bir oyuncu olma hedefini pekiştiriyor.

MNT-Halan'ın Kurucusu ve CEO'su Mounir Nakhla, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, bu birleşmenin Türkiye'deki milyonlarca işletme ve tüketici için yenilikçi finansal hizmetler sunma fırsatı yarattığını belirtti. Nakhla, şirketlerinin Türkiye'de sundukları hizmetlerin kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Türkiye'de birlikte harika işler yapabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Nakhla, Türkiye'nin 85 milyonluk nüfusuyla büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, Tam Finans'ın pazar lideri konumundan yararlanacaklarını belirtti. MNT-Halan, Türkiye'de finansal hizmetler sunmanın yanı sıra, Mısır'da başlatılan ancak Türkiye'de henüz hayata geçirilmeyen bazı yeni iş kollarını da devreye almayı planlıyor.

200 BİNDEN FAZLA MİKRO KOBİ'YE FİNANSMAN SAĞLANDI

tam-finans-satildi.webp

Tam Finans'ın CEO'su Hakan Karamanlı, şirketlerinin Türkiye genelinde 39 şube ve 700'ü aşkın çalışanıyla mikro KOBİ'lere hizmet sunduğunu söyledi. Karamanlı, Türkiye'deki banka dışı finans sektörünün ilk AR-GE merkezine sahip olduklarını ve bu merkezin yapay zeka destekli altyapısıyla başvuruları dakikalar içinde değerlendirme kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Son 10 yılda 200 bini aşkın mikro KOBİ'nin finansman ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve 6 milyar doları aşan bir hacme ulaştıklarını ifade eden Karamanlı, finansal kapsayıcılığın Türkiye'deki en önemli oyuncularından biri olduklarını söyledi.

2023 yılı itibarıyla Türkiye'de kurulan her 10 işletmeden 1'inin Tam Finans'tan finansman sağladığını belirten Karamanlı, şirketlerinin yaygın hizmet ağı ve AR-GE merkezinin Türkiye finans sektöründeki etkisini vurguladı. Ayrıca, MNT-Halan'ın Mısır'daki başarılı teknolojik altyapısının, Tam Finans'ın skor kart ve yapay zeka teknolojileriyle birleştirilmesiyle büyük bir sinerji yaratacaklarına inandığını söyledi.Gelecek Vizyonu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN