Türkiye'nin en büyüklerindendi! Dev şirket konkordato ilan etti: Herkes şaşkın

Türkiye'nin en büyüklerindendi! Dev şirket konkordato ilan etti: Herkes şaşkın

Ekonomik kriz şirketlerin ipini tek tek çekiyor. Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alıyordu… Konkordato ilan eden dev şirket herkesi şaşkına çevirdi. Konu hakkındaki açıklama şirketten geldi. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alan Mega Polietilen Köpük Sanayi A.Ş.'den (MEGAP) 16 Ağustos 2024 tarihinde açılan davanın sonucunu aldı. MEGAPYönetim kurulu başkanı Eda Özhan'ın Mayısta hisse satışı başvurusunda bulunması ile birlikte SPK'nın kararı da Bugün açıklandı. 19 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla Bakırköy 1 Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yanıtlanan karar ile birlikte talebin reddedildiği belirtildi. İşte tüm detaylar…

3 AY SÜRE TANINDI

MEGAP konkordato başvurusunda bulunurken mahkemenin kararı 19 Ağustos 2024 tarihi itibariyle belli oldu. Şirket tarafından yapılan paylaşım ile birlikte kararın detayları belli oldu. Şirketten yapılan açıklama şu şekildedir:

“Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.

Mega Polietilen Konkordato Sürecine Girdi

Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir.

Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya gerekli başvuru yapılacaktır.

Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir. Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.”

Image

Image

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN