Türkiye'nin en büyük 100 şirketi arasındaydı! Dev tekstil firması konkordato ilan etti: İşçiler çaresiz

Türkiye'nin en büyük 100 şirketi arasındaydı! Dev tekstil firması konkordato ilan etti: İşçiler çaresiz

Türkiye'deki ekonomik sorunlar, dev şirketleri de etkiledi. Ülkemizdeki en büyük 100 şirket arasında yer alan dev tekstil firması konkordato ilan etti. İlanı gören işçiler çaresiz kaldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Dev tekstil şirketinin konkordato ilan etmesi, işçileri tedirgin etti. Türkiye'nin en büyük 100 şirketinden birisi olan tekstil şirketinin mali problemler yaşadığı ortaya çıktı. İşte o dev şirket...

1 YILLIK KONKORDATO KARARI

Gaziantep merkezli Karaca Tekstil Sanayi, mali problemler nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı. 1995 yılında kurulan ve yıllık 4 milyon metrekare üretim kapasitesiyle dikkat çeken firma, Gaziantep bölgesinin en önemli halı üreticilerinden biri olarak tanınıyor. Geçmişte Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçısı arasında yer alan Karaca Tekstil, şimdi mali yapılanmasını yeniden düzenlemek için Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen 1 yıllık konkordato kararı ile mücadele ediyor.

e6mo1izxiaybiko.webp

İŞÇİLER TEDİRGİN

Konkordato ilanı, Karaca Tekstil’in yüzlerce çalışanını tedirgin etti. İşsiz kalma endişesi yaşayan çalışanlar, geleceğe dair kaygılarını dile getiriyorlar. Şirketin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği ve çalışanlarının durumunu nasıl etkileyeceği merak konusu.

dbacd485-cdcb-4339-ad76-0b3e13c235ca.jpg

KARACA TEKSTİL’İN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ

Karaca Tekstil Sanayi, Gaziantep’in sanayi ve ihracat devlerinden biri olarak biliniyor. Firma, 1995 yılından bu yana halı üretiminde önemli bir yer edinmiş ve büyük ihracat başarıları elde etmişti. Ancak, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kalan Karaca Tekstil’in geleceği şimdi belirsiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN