Türkiye faizi ne zaman indirecek? Ekonomist Demirtaş tarih verdi

Türkiye faizi ne zaman indirecek? Ekonomist Demirtaş tarih verdi

Türkiye, Merkez Bankası (TCMB) politika faizini bir süredir yüzde 50 seviyesinde sabit tutuyor. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin sonbaharda faiz indirmek durumunda kalacağı söyledi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Türkiye'nin faiz indirimine sonbaharda başlayacağı" öngörüsünü paylaştı. Yapısal reformlar hayata geçirilmeden para politikasının etkisiz kaldığını ifade eden Demirtaş, "İdeolojik olarak ultra düşük faiz, korkunç yüksek faiz doğurdu" ifadelerini kullandı. Özgür Demirtaş, "Şimdi sonbaharda faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Demirtaş'ın kişisel X hesabından yaptığı paylaşım şöyle

"Türkiye Sonbaharda Faiz İNDİRMEK durumunda kalacak.

TL aşırı derecede değerli. Ülke aşırı derecede pahalı.

Dolar/TL nin stabil kalması sayesinde yabancılar Dolar bazında %50 kazandı. Uzun vadeye dönen yatırım çok az.

Nas Ekonomi Politikasının BEDELİNİ hepimizi kahreden yüksek faiz ile ödüyoruz. Bu faiz inmeli diye uman milyonlar var haklı olarak.

Yani ideolojik olarak Ultra Düşük Faiz, Korkunç Yüksek Faiz doğurdu. Yapısal reformlarla desteklenmeyen Yüksek faiz sadece yabancıya extra Carry Trade geliri oluyor. Yüksek faiz belasını doğuran ideolojik ultra Düşük Faiz Politikası ülkeyi yaktı. Şimdi Sonbaharda Faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak. Dolar/TL bırakılmalı. Türkiye bu kadar pahalı kalmaya devam edemez. Ama en önemlisi Yapısal Reformlar yapılmadan yukarıda bahsedilen para politikası hep boş vites oluyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN