Türkiye bu konkordatoyu konuşuyor! Zara, LC Waikiki, Pirre Cardine... Dev firmaların en büyük tedarikçisiydi Türkiye bu konkord

Türkiye bu konkordatoyu konuşuyor! Zara, LC Waikiki, Pirre Cardine... Dev firmaların en büyük tedarikçisiydi  Türkiye bu konkord

Türkiye bu konkordato ile şaşkına döndü. Zara, LC Waikiki Pierre Cardin ve daha birçok firmanın arkasında yer alıyordu. Dev firmanın konkordato kararı büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Ekonomik süreçten çıkmayı başaramayan şirketler soluğu mahkemede alıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin köklü firmaları kriz sürecini atlatamadı. Türkiye'de önde gelen tekstil firmaları arasında yer alan Fİ Triko Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret mahkemesine konkordato başvurusunda bulundu.20 yıllık tecrübeye sahip olan şirkete 14 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.

20 YILLIK TECRÜBENİN FİŞİ ÇEKİLİYOR

2018 yılında faaliyete geçer ve 1500 metrekarelik alanda üretim yapan Fİ Triko, günde ortalama 2500 adet aylık ise 70.000 adet üretim kapasitesi ile dünya markalarına hizmet sağlıyordu. İstanbul'dan ihracat yaparak sektörde kendini sağlam bir yer edinen şirket SEDEX, ICS, Pierre Cardin, LC Waikiki, ZARA uluslararası markalarla da çalışmasını sürdürüyordu.

Turhan Bozkurt on X: "???? Başardılar. Bir dev tekstil şirketi daha iflasın eşiğinde. ???? Pierre Cardin, LC Waikiki ve ZARA gibi markaların tedarikçisi Fİ Triko Sanayi Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti.

Hem Türkiye'de hem de dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar firmaları finansal bir yükümlülüğün altına sokuyor. Firmalar konkordato sürecine bir adım olarak değerlendirirken sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Turhan Bozkurt, dev şirketin iflas kararına tepkisini gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN