Togg'un yeni modeli satış rekorları kıracak! Tesla'da ne varsa onda da olacak... Yeni Togg resmen duyuruldu

Togg'un yeni modeli satış rekorları kıracak! Tesla'da ne varsa onda da olacak... Yeni Togg resmen duyuruldu

Elektrikli arabaların rağbet gördüğü günümüzde, Togg’un yeni modeli satış rekorları kıracak. Bekleyenlerine müjde verildi! Tesla'da bulunan birçok özelliği bünyesinde barındıracak. Yenilikçi özellikleriyle dikkat çekecek olan yeni Togg modeli, resmen duyuruldu...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Togg’un sedan modelini bekleyenlere güzel haberi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır verdi. Kacır, yeni Togg'un üretimine başlanacağı tarihi açıklayarak ne zaman tanıtılacağını bildirildi. Togg Sedan birbirinden çarpıcı özellikleriyle sedan otomobil sevenlerin kalbini çalacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025'te üretime başlanacağını açıkladı. Kacır, Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde şu an 15 binden fazla Togg'un trafiğe çıktığını belirtti.

Kacır katıldığı canlı yayın programında, yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını ve gelecek yılın üretiminin bu yılın 3 misline yaklaşacağını kaydetti. Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Kacır, 2024 sonunda sedan modelinin tanıtılacağını ve 2025'te Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacağını ifade etti. Ayrıca, 2025'te sedan araçların üretimine başlanacağını da belirtti.

ÖZELLİKLERİ

togg-sedan-fiyati-ne-kadar-3.jpg

Togg Sedan'ın öne çıkan özellikleri şu şekilde:

BATARYA: 100 kWh

MENZİL: 500 km

MOTOR: 400 HP

TÜKETİM: 20 kWh / 100 km

ŞARJ: %10-80: 30 dakika

Togg Sedan, yerli otomobil projesi kapsamında geliştirilen tamamen elektrikli bir sedan otomobil olarak öne çıkıyor. Transition Concept Smart Device adını taşıyan konsept, Togg ekibinin iç dizaynı üzerinde yaptığı yeniden tasarım ile dikkat çekiyor.

TESLA MODEL 3'TE NE VARSA ONDA DA OLACAK

togg-sedan-fiyati-ne-kadar-2.jpg

Yerli otomobil Togg'un sedan modeli, 2024 sonunda seri üretime geçmiş olacak ve satışın en geç 2025'te başlaması bekleniyor. Fiyatı henüz bilinmese de, aracın nihai versiyonunun Tesla Model 3 ile benzer donanım ve fiyat aralığında olması öngörülüyor. Togg Sedan'ın seri üretimi Gemlik fabrikasında gerçekleştirilecek ve üretimin resmen 2024 yılı içinde başlaması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN