Tesla, sürücüsüz 20 kişilik minibüs Robovan'ı tanıttı: Otomotivde devrim

Tesla, sürücüsüz 20 kişilik minibüs Robovan'ı tanıttı: Otomotivde devrim

Otomotiv sektöründe devrim üzerine devrim yaratan Tesla'dan yeni bir model daha geldi. Elektrikli otomobil devi Tesla, sürücüsüz bir şekilde 20 kişi kapasiteli minibüs Robovan'ı tanıttı. İşte sürücüsüz minibüs...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil devi Tesla, otonom sürüşün ardından bunu da yaptı. Otomotivde devrim niteliğindeki sürücüsüz minibüs Tesla Robovan'ı tanıttı. Bu minibüs 20 kişiyi taşıyabilecek. İşte tüm detaylar..

SÜRÜCÜSÜZ MİNİBÜS TANITILDI

Tesla, bugün gerçekleştirdiği "We, Robot" etkinliğinde dikkat çeken yeni sürücüsüz aracı Robovan'ı tanıttı. Bu otonom minibüs, hem 20 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip hem de yük taşıyabiliyor. CEO Elon Musk, Robovan’ın üretim versiyonunun da bu şekilde görüneceğini doğrularken, aracın okul otobüsü, karavan veya seyyar restoran gibi farklı amaçlarla kullanılabileceğini belirtti.

4ba04a97-cc07-40ab-81c8-fbe44bce9249.jpg

TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Etkinlikte, Tesla'nın sürücüsüz taksisi Cybercab de sergilendi, ancak en büyük sürpriz Robovan oldu. Bu araç, dört sıra koltuk düzenine sahip ve tamamen elektrikli bir sistemle çalışıyor. İç tasarımda ise ortama futuristik bir hava katan beyaz koltuklar, ekranlar ve LED aydınlatmalar bulunuyor. Robovan’ın estetik yapısı, Tesla’nın ünlü Cybertruck modeline benzeyen paslanmaz çelik gövdesiyle dikkat çekiyor​.

Robovan'ın tam üretim takvimi henüz açıklanmadı, ancak Tesla’nın sürücüsüz araç teknolojisine olan güveni, bu aracı otomotiv dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak konumlandırıyor. Tesla’nın yenilikçi çözümleri, şehir içi ulaşımda devrim yaratmayı hedeflerken, bu araçların ticari ve endüstriyel alanlarda da kullanılabileceği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN