Teknoloji devi Toshiba batıyor mu? Geçen sene 691 milyon dolarlık zararı vardı: Binlerce çalışanı işten çıkarıyor

Teknoloji devi Toshiba batıyor mu? Geçen sene 691 milyon dolarlık zararı vardı: Binlerce çalışanı işten çıkarıyor

Japonya merkezli teknoloji devi Toshiba batıyor mu? Geçen sene 691 milyon dolarlık zarar açıklamıştı! Şimdi ise binlerce kişiyi işten çıkarıyor...

Japon teknoloji devi Toshiba, yeni strateji değişikliği kapsamında toplu işten çıkarma kararıyla gündeme geldi. Şirket, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla resmi olarak yollarını ayıracak.

İşten çıkarma sürecinde, öncelikle standart ofis çalışanlarının etkileneceği ve yaşlı çalışanlara avantajlı emeklilik fırsatlarının sunulacağı belirtiliyor. Bu adımın, Toshiba'nın geçtiğimiz yıllardaki mali sıkıntılarının üstesinden gelme çabalarının bir parçası olduğu vurgulanıyor.

ESKİ GÜCÜNE DÖNMEK İSTEYEN TOSHIBA'DAN RADİKAL KARARLAR

Toshiba Satılıyor: Japon Teknoloji Devinde Yeni Dönem! - Tamindir

Toshiba, 2023 yılının sonunda 691 milyon dolarlık dev bir zarar açıklamıştı. Bu zararların azaltılması için çip operasyonunu da küçülten şirketin, gelecekte atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Geçmişte mali yolsuzluk skandalıyla sarsılan Toshiba, eski gücüne yeniden kavuşmak için radikal kararlar almaya devam ediyor. Şirketin yeni stratejileri ve alacağı kararlar, teknoloji sektöründe yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN