TCMB anketi: Vatandaşın enflasyon beklentisi düştü

TCMB anketi: Vatandaşın enflasyon beklentisi düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "Sektörel Enflasyon Beklentileri" anketi sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, 2024 yılı Eylül ayında hanehalkının yıllık enflasyon beklentisi 1,5 puan azalarak yüzde 72,0 seviyesine yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Sektörel Enflasyon Beklentileri" anketi sonuçlarını yayımladı.

Paylaşılan veriler, finansal ve reel sektör uzmanlarının, imalat sanayi firmalarının ve hanehalkının 12 ay sonrası yıllık tüketici enflasyonu beklentilerinde düşüş olduğunu ortaya koydu.

Ankete göre, 2024 yılı eylül ayında gelecek 12 ay için yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,2 puan azalarak yüzde 27,5 seviyesine, reel sektör için 2,7 puan azalarak yüzde 51,1 seviyesine geriledi.

Hanehalkı için ise yıllık enflasyon beklentisi 1,5 puan azalarak yüzde 71,6 seviyesine geriledi.

4dsg4sd4g.jpg


Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 29,0 seviyesine geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN