Süper lüks SUV sadece 13 bin dolar! Piyasaları fiyatıyla sarsan SUV Türkiye yollarında

Süper lüks SUV sadece 13 bin dolar! Piyasaları fiyatıyla sarsan SUV Türkiye yollarında

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken bu SUV ortalığı kasıp kavurmaya geliyor. Hem fiyatı hem özellikleri hem de tasarımı büyük ilgi görecek. İşte Türkiye yollarına çıkacak olan o SUV…

Piyasaya sürdüğü modeller ile otomotiv sektörünün en çok konuşulan markalarından biri olan BYD, yine adından söz ettirmeye devam ediyor. Sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanan marka bu kez yeni SUV modelinin fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Hem fiyat hem özellikler piyasayı sarsacak gibi görünüyor.

yeni-proje-2-002.jpg

BAŞLANGIÇ FİYATI: 13 BİN 400 DOLAR

Elektrikli otomobil piyasasında fiyat/performans oranıyla dikkat çeken yeni bir oyuncu sahneye çıktı. Çinli otomobil üreticisi BYD, rekabeti kızıştıran bir hamleyle Atto 2 isimli yeni elektrikli SUV modelini 13.400 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sundu. Türkiye'de güncel döviz kuru üzerinden hesaplandığında, bu rakam yaklaşık 428.800 TL'ye denk geliyor. Bu fiyat etiketiyle Atto 2, elektrikli otomobil düşleyenler için ulaşılabilir bir alternatif sunuyor.

BYD'nin bu yıl tüm otomobillerinde uyguladığı fiyat indirimleriyle rakiplerine zorlu anlar yaşattığı biliniyor. Araç portföyüne eklenen Atto 2, Çin pazarında Yuan UP adıyla biliniyor ve elektrikli araç severlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. 95 ile 177 beygir gücünde iki farklı motor seçeneği bulunan Atto 2, 32 ile 45 kWh kapasiteli şasiye entegre LFP bataryasıyla 301 ila 401 kilometre arası değişen menziller sunuyor.

yeni-proje-3-002.jpg

HIZLI ŞARJ DESTEĞİ

4,3 metre uzunluğa sahip olan bu kompakt SUV, giriş paketinde 45 kW, üst paketlerde ise 65 kW DC hızlı şarj desteği ile geliyor. Araç, %30'dan %80'e sadece yarım saatte şarj olabilme kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Bu özellik, yoğun şehir hayatında hızlı bir yaşam tarzı olan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.

yeni-proje-4-003.jpg

BYD Atto 2'nin Türkiye'deki elektrikli araç pazarında önemli bir yere sahip olması bekleniyor. Fiyatının yanı sıra sunduğu teknolojik özellikler ve menzil kapasitesi ile elektrikli araç sahibi olmak isteyenlerin tercihleri arasına girmesi muhtemel görünüyor. Elektrikli araç pazarındaki rekabetin her geçen gün arttığı bu dönemde, BYD'nin Atto 2 modeli ile yaptığı bu hamle, sektördeki dengeleri değiştirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN