Son dakika... Sigaraya rekor zam! Tüm markalara birden zam geldi... Resmi Gazete'de yayınlandı

Son dakika... Sigaraya rekor zam! Tüm markalara birden zam geldi... Resmi Gazete'de yayınlandı

Sigara tiryakilerini canından bezdiren zamlara bir yenisi daha eklenirken, yeni zam kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçtiğimiz haftalarda gelen zamların ardından tüm markaları kapsayan bu yeni fiyat artışının detayları haberimizde…

ESMAGÜL KOÇAK

Yılın en çok zamlanan ürünlerinden olan sigaraya bir zam daha geldi. Bu zamla birlikte, sigara fiyatları yıl içinde dördüncü kere artarken yeni zammın etkilerinin nasıl olacağı ise merak ediliyor…

VERGİ ORANINDA YENİ ARTIŞ

Sigara fiyatlarına yıl içinde gelen dördüncü zam, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesiyle resmi olarak yürürlüğe girdi. Son yapılan düzenleme ile 60 TL’lik bir paket sigaranın içindeki vergi oranı %82’den %86’ya yükseldi. Bu artış, özellikle düşük fiyatlı sigara gruplarını daha fazla etkiliyor.

sigaraya-zam-1.jpg

ARTAN FİYATLAR UCUZ ARAYIŞLARA YÖNELTEBİLİYOR

Uzmanlar, bu zamların kaçak sigara ve kayıtdışı tütün ticaretini artırabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların daha ucuz yollar araması, kaçak ürünlerin piyasada yaygınlaşmasına neden olabilir. Sigara zammının ardından, vergi yükünün daha da artmasıyla birlikte tüketicilerin bu ürünlere erişiminde zorluklar yaşanabileceği öngörülüyor.

Sigaraya gelen yeni zamlarla birlikte, vatandaşların bütçesi üzerindeki sigara maliyeti de önemli ölçüde artmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN