Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı kullanıcılarının kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Kayıt dışılıkla mücadele hakkında konuşan Yılmaz, "e-Devlet kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapabilecekler." dedi.

Kira sözleşmeleri artık zorunlu olarak e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Ev sahibi ile kiracının akdetmiş olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-Devlet sisteminde yer alan kira sözleşmesi bilgi sistemine kaydedilecek.

Bu sistem, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulmuş olup, sözleşme kayıtları Vergi Dairesi'ne bildirilmiş sayılacak.

Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında siber güvenliğimizi güçlendirmek, yerli ve milli yazılımlarımızı yaygınlaştırmak, başarılı ürünlerimizi ihraç ederek bilgi tabanlı ekonomik gelişimimizi hızlandırmak bulunmaktadır.

Hizmetlerin dijitalleşmesi sadece bürokratik yüklerin azaltılması değil aynı zamanda hayatın kolaylaşması, vatandaşımızın daha zahmetsiz, daha hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alması demektir. İşte bu bağlamda e-Devlet kapısında yeni tasarladığımız hizmetlere ilişkin kısa bilgiler vermek isterim. Son dönemde yaptıklarımız; müze kart entegrasyonu (390 bin mobil müze kart) Mobil kaza tutanağı 20 Mayıs’ta açıldı, şimdiden 59 bin kişi kullandı.

e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler. ‘Özel sigortalarım’ bütünleşik hizmetinin kademeli olarak geliştirilmesi ile kullanıcılar tüm poliçe bilgilerine tek nokta üzerinden erişim sağlayabilecek ve işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Mobil cüzdan uygulamasının devreye alıyoruz. Kullanıcılar internetin olmadığı ortamda da dijital cüzdanlarına aktardıkları verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilir duruma geleceklerdir. Yakın dönemde yürütülen çalışmalardan biri de belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması olmuştur. Söz konusu çalışma ile yerel yönetimlerin dijital hizmetlerine standart getirilmiş ve belediye hizmetlerinin 12 kategori altında sunulması sağlanmıştır. Bugün e-Devlet Kapısı’nda 494 belediyeye ait 3.981 dijital hizmet sunulmaktadır. Ayrıca mevcut hizmetlerde aksaklıkları gideriyor, hizmet kalitesini arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. Yüksek öğretimde de kategorizasyon yapıyoruz."

Ağustos ayı konut kira artış oranı da belli oldu. Bilindiği üzere kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyon verilerine göre hesaplanıyor. Böylece ev sahipleri ağustos ayında yüzde 65,93 oranında kira zammı yapabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN