Şimşek'ten Fitch'in Türkiye kararının ardından ilk açıklama: Not artırımı alan tek ülkeyiz

Şimşek'ten Fitch'in Türkiye kararının ardından ilk açıklama: Not artırımı alan tek ülkeyiz

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Fitch Ratings'in Türkiye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz." diyen Şimşek, "Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız." diye konuştu.

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği aktarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Şimşek, "2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN