Şimdi alan sevinecek, bekleyen üzülecek! Akıllı telefonlara zam yolda: En çok bu modeller etkilenecek

Şimdi alan sevinecek, bekleyen üzülecek! Akıllı telefonlara zam yolda: En çok bu modeller etkilenecek

Akıllı telefon almayı düşünenler ellerini çabuk tutsa iyi olur aksi takdirde yeni zamlar resmen kapıda. Özellikle de o telefon modelleri etkilenecek. Gelecek olan yeni güncellemelerle beraber telefon modelleri ciddi derecede etkilenecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için çalışmalarına devam ederken neredeyse son aşamaya gelindi. Bu durum ise yeni yonga setinin fiyatlarında artışa neden olacak. Hal böyle olunca akıllı telefon üreticileri Qualcomm’a daha fazla ödeme yapacağı için telefonlar zamlanacak.

yeni-proje-3-002.jpg

SNAPDRAGON 8 GEN 4 FİYATINDA GÜNCELLEME

ShiftDelete’de yer alan habere göre, Snapdragon 8 Gen 4’ün fiyatı güncellenecek. TSMC’nin 4nm süreci üzerine inşa edilecek Snapdragon 8 Gen 4, akıllı telefon piyasasını yakından etkileyecek. Halihazırda Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 için birim başına yaklaşık 200 dolar ödeme alıyor. Yeni güncellemeler ise amiral amiral gemisi fiyatlarını etkileyebilir.

Bunların yanı sıra orta seviye modellere de zam geleceği düşünülürken özellikle 500 dolar bandındaki telefonların söz konusu bu yeni durumdan en çok etkilenecek grup olduğu düşünülüyor. Bu kapsamda Redmi K70 Pro gibi cihazlar zamlı fiyattan etkilenebilir.

yeni-proje-2-005.jpg

DİMENSİTY YONGA SETLERİNE YÖNELEBİLİRLER

Tüm bunların yanı sıra Dimensity yonga setlerinde herhangi bir fiyat artışı beklenmemesi, dünyaca ünlü Xiaomi ve Redmi gibi markaların Dimensity yonga setlerine yönelmesine yol açabilir. Bu durum ise akıllı telefonun markalarının kar marjlarını korumak için telefon özelliklerinde ya da fiyatlarında değişikliklere yol açacağı ihtimaline gündeme getiriyor.

yeni-proje-1-001.jpg

YIL SONUNA KADAR TANITILABİLİR

Snapdragon 8 Gen 4'ün Ekim ayında piyasaya sürülecek Xiaomi 15 serisiyle uyumlu olması beklenirken, iQOO ve OnePlus gibi diğer markaların da yıl sonuna kadar Snapdragon 8 Gen 4 içeren cihazlarını tanıtması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN